MEDIJSKO PREDSTAVLJANJE POLITIČKIH SUBJEKATA NA RTV „SANA“

MEDIJSKO PREDSTAVLJANJE POLITIČKIH SUBJEKATA NA RTV „SANA“


Petak, 31 Augusta, 2018

U sklopu predstojeće izborne kampanje za Opće izbore u Bosni i Hercegovini, koji će se održati 07. oktobra 2018. godine, naša medijska kuća obavila je postupak žrijebanja na osnovu kojeg je utvrđen redoslijed, vremenski termini i način predstavljanja političkih subjekata u našem programu.

Redoslijed i način predstavljanja političkih subjekata u našem programu određen je putem žrijeba koji je održan juče u sali kino „Sana“ u prisustvu nekolicine predstavnika političkih subjekata. Radio-televizija „Sana“ će u svom programu i za ove izbore omogućiti svim političkim subjektima koji su registrovani u izbornoj jedinici Sanski Most, da budu ravnopravno predstavljeni. Izborne aktivnosti uz dosljedno poštivanje novinarskog kodeksa i osnovnih principa slobode izražavanja ćemo pratiti i besplatno objavljivati u emisiji „Izborna hronika“ svakog dana.

Svi politički subjekti imaće mogućnost i besplatne prezentacije u posebnim emisijama „Neposredno obraćanje“, što znači da će svaki kandidat imati priliku da u 5 minuta predstavi svoj program, rad i kandidate za predstojeće izbore. RTV „Sana“ organizovaće i debatne emisije koje su podijeljene u dva ciklusa, a svim političkim subjektima omogućićemo i plaćeno političko oglašavanje po važećim cjenovnicima marketinških usluga uz puno poštivanje pravilnika o medijskom predstavljanju. Kompletan raspored u pomenutim emsijama biće dostupan na našoj internet stranici sanartv.ba.

Također, svi politički subjekti kompletan materijal sa ždrijebanja mogu preuzeti u prostorijama RTV Sana, ili će im isti biti dostavljen u elektronskoj formi. Inače, za izbornu jedinicu Sanski Most ovjereno je 35 političkih subjekata, koji će učestvovati na oktobarskim izborima u BiH, a izborna kampanja u Bosni i Hercegovini zvanično počinje 07. septembra, odnosno mjesec dana prije izbora.

MEDIJSKO PREDSTAVLJANJE POLITIČKIH SUBJEKATA NA RTV „SANA“

Sanski Most |