MEĐUNARODNI TURNIR KOŠARKE U KOLICIMA

MEĐUNARODNI TURNIR KOŠARKE U KOLICIMA


Ponedjeljak, 9 Oktobra, 2017

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu proteklog vikenda održan je 18. međunarodni turnir košarke u kolicima „Sana 2017“. Ovaj sportski događaj se već godinama tradicionalno organizuje u sklopu manifestacije „22. godine u slobodi“ kojom se obilježava 10. oktobar, Dan Općine Sanski Most.

Na turniru je sudjelovalo šest ekipa, pored domaćina KIK „Sana“,sudjelovali su „Stela“ Zagreb i KIK „Vodice“ – Hrvatska, , „Palfinger“ Maribor Slovenija, te bh klubovi „Vrbas“ Banja Luka i „Zmaj“ Gradačac. Ekipe su bile raspoređene u dvije grupe, a drugoplasirane ekipe su se borile za treće mjesto, dok su prvoplasirane ekipe igrale finalnu utakmicu. Ovaj sportski događaj je otvorenim proglasio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, zaželivši gostima ugodan boravak u „gradu na devet rijeka“.

Igrači svih ekipa su ponovo iskazali zadovoljstvo što nastupaju na ovom velikom međunarodnom takmičenju, a upućene su i čestitke za uspješnu organizaciju tirnira. Na turniru je pokazana dobra i uzbudljiva košarka u kolicima, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Vrbasa“ iz Banja Luke nakon što su u finalnoj utakmici pobjedili ekipu domaćina „Sanu“. Treće mjesto pripalo je ekipi „Zmaja“ iz Gradačca“ koja je bila bolja od „Maribora“, a u utakmici za peto mjesto ekipa „Stele“ iz Zagreba pobijedila je „Vodice“ iz istoimenog grada.

I ovogodišnji turnir protekao je u dobroj organizaciji, te lijepom i ugodnom druženju svih učesnika.

MEĐUNARODNI TURNIR KOŠARKE U KOLICIMA

Sanski Most |