MINISTAR BURNIĆ POSJETIO ŠKOLU U FAJTOVCIMA

MINISTAR BURNIĆ POSJETIO ŠKOLU U FAJTOVCIMA


Četvrtak, 20 Septembra, 2018

Ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša Unsko-sanskog kantona, Jasmin Burnić, posjetio je danas Osnovnu školu Fajtovci, gdje se susreo da rukovodstvom i nastavnim osobljem ove škole.

Ovom prilikom razgovarano je zajedničkoj saradnji na realizaciji infrastrukturni projekata iz obasti energetske efikasnosti, koji su u proteklom periodu podržani od strane Vlade USK. Osnovna škola Fajtovci je u posljednje vrijeme uspjela realizirati nekolicinu veoma bitnih projekta koji su u velikoj mjeri unaprijedili nastavni proces, te učenicima i nastavnicima olakšali izvođenje nastave i boravak u učionicama. To se prvenstveno odnosi na radove koji su vezani za unapređenje energetske efikasnosti, kroz sanaciju i adaptaciju školskog objekta. Ministarstvo građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša Unsko-sanskog kantona svake godine vrši raspodjelu sredstava iz ekoloških naknada.

Radi se o finansijskim sredstvima s kojima se finansiraju ekološki projekti, a ove godine na javni poziv resornog ministarstva aplicirala je i Osnovna škola Fajtovci, kojoj je odobren iznos od 15. 000 KM, a ova sredstva poslužila kako bi se jednim dijelom finansirali radovi na zamjeni dotrajalog krova. Kako je istakla direktorica škole Zinajda Hadžić, pored zamjene krova, istovremeno je zamijenjena i stara stolarija, a za naredni period planiraju da školu utople i novom fasadom. Bitno je naglastiti da su ovim značajno popravljeni uslovi za boravak i odvijanje nastavnog procesa, te su ostvarene značajne uštede kroz smanjenu potrošnju energije.

Pored radova na utopljavanju škole, u saradnji sa organima Mjesne zajednice, rukovodstvo Osnovne škole Fajtovci, uspjelo je u značajnoj mjeri urediti i prostor oko škole. Tako su u proteklom periodu izgrađne tribine, te je postavljena nova rasvjeta na sportsko igralište.

MINISTAR BURNIĆ POSJETIO ŠKOLU U FAJTOVCIMA

Sanski Most |