MINISTAR MIJATOVIĆ POSJETIO USK, OBIŠAO I NEKOLIKO PROIZVODNIH POGONA

MINISTAR MIJATOVIĆ POSJETIO USK, OBIŠAO I NEKOLIKO PROIZVODNIH POGONA


Srijeda, 24 Maja, 2023

Ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt Federacije Bosne i Hercegovine Vojin Mijatović posjetio je Unsko-sanski kanton (USK), gdje je obišao nekoliko proizvodnih pogona te se sastao i razgovarao s općinskim načelnicima i gradonačelnicima.

Prvu službenu posjetu prvenstveno je iskoristio kako bi se upoznao sa eventualnim problemima, potrebama i zahtjevima privrednika u tom kantonu.

-Svakako da će nam prioritet biti da pokušamo napraviti rastećenje ličnih dohodaka, plata u Bosni i Hercegovini. Previsoka je stopa doprinosa, bez dileme. Sasvim je jasno da je to u ovom trenutku akutni problem svih privrednika u Federaciji BiH. Nadam se da ćemo to uspjeti do kraja godine, jer bismo time omogućili da poslodavci povećaju plate. Rasterećenjem doprinosa na lične dohotke, stvorili bismo i uslove da barem donekle zaustavimo odlazak ljudi iz Bosne i Hercegovine, naročito potentne radne snage – izjavio je ministar Mijatović.

Federalni ministar za razvoj, preduzetništvo i obrt ovom je prilikom privrednike i čelne ljude Ključa, Sanskog Mosta, Bihaća, Velike Kladuše i Bosanske Krupe informisao i o brojnim mogućnostima i razvojnim šansama koje omogućavaju različiti programi i grantovi.

MINISTAR MIJATOVIĆ POSJETIO USK, OBIŠAO I NEKOLIKO PROIZVODNIH POGONA

BiH |