MINISTAR RAMIĆ URUČIO BESPLATNE UDŽBENIKE

MINISTAR RAMIĆ URUČIO BESPLATNE UDŽBENIKE


Ponedjeljak, 3 Septembra, 2018

U povodu početka nove školske godine, ministar obrazovanja u Vladi USK, Muhamed Ramić, posjetio je danas Prvu sansku školu, gdje je učenicima podijelio besplatne udžbenike koje je osigurala kantonalna vlada. U pratnji Ramića bio je i ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša, Jasmin Burnić, čije je ministarstvo provelo nekoliko projekata utopljavanja ovdašnjih škola. Ovom prilikom učenicima i nastavnom osoblju ministri su uputili želje za još jednu uspješnu školsku godinu.

Ministar Ramić je učenicima uručio besplatne udžbenike i podsjećamo da su skupština i Vlada Unsko-sanskog kantona preko Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, za školsku 2018/2019. godinu osigurale besplatne udžbenike za sve učenike prvih, drugih i trećih razreda osnovne škole i za učenike petih razreda iz socijalno ugroženih porodica. Skupština i Vlada su osigurale 250 000 KM za nabavku udžbenika za učenike prva tri razreda dok je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke izdvojilo 70 000 KM za nabavku udžbenika za učenike petih razreda za socijalno ugrožene porodice. Inače, ovo je već treća godina kako Vlada USK izdvaja pomenuta sredstva kako bi se osigurali besplatni udžbenici.

Prvo su bili samo prvačići, pa onda i učenici i drugih, a od ove godine i učenici trećih razreda. Dobrom saradnjom sa Federalnim ministarstvom, udžbenici su se uspjeli osigurati i za pete razrede što će svakako uveliko pomoćim brojnim socijalno ugrođenim porodicama na našem kantonu. Intencija je da se u doglednoj budućnosti osiguraju besplatni udžbenici za sve osnovce u Unsko-sanskom kantonu.

MINISTAR RAMIĆ URUČIO BESPLATNE UDŽBENIKE

Sanski Most |