MJEŠTANI NAPRELJA NAPOKON DOČEKALI ASFALT

MJEŠTANI NAPRELJA NAPOKON DOČEKALI ASFALT


Ponedjeljak, 23 Aprila, 2018

Ovih dana izvode se završni radovi na asfaltiranju lokalnog puta u selu Naprelje. Veoma povoljni vremenski uslovi omogućili su izvođačima radova da na vrijeme započnu sa aktivnostima na postavljanju asfalta na lokalnom putu, koji će u budućnosti imati veliki značaj za mještane ovog ali i okolnih sela.

Obzirom da je ovaj lokalni put dugi niz godina bio u veoma lošem stanju, koji je pri tom zbog dotrajalosti veoma često predstavljao problem mještanima, javila se potreba za njegovom temeljitom rekonstrukcijom. Zahvaljujući inicijativi samih mještana, pokrenuta je procedura oko izrade projektne dokumentacije. Mještani su u veoma kratkom roku obezbijedili polovinu sredstava neophodnih za izvođenje radova, a drugi dio osigurala je općina Sanski Most.

Povodom početka afsaltiranja radove je obišao općinski načelnik Faris Hasanbegović, i direktor Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu Selvir Korlat, a mještani su ovom prilikom istakli zahvalnost svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta. Inicijativa za asfaltiranje puta potekla je od strane mještana, koji su prije izvjesnog vremena kandidirali ovaj projekat kod Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, nakon čega su osigurana i finansijska sredstva za njegovu realizaciju.

Vrijednost radova za asfaltiranje lokalnog puta u Naprelju iznosi 112. 00 konvertibilnih maraka, a dužina puta je 1500 metara. Inače, radi se o projektu koji se realizuje u skladu s planom investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a za naredni period najavljena je realizacija i preostalih infrastrukturnih projekata.

MJEŠTANI NAPRELJA NAPOKON DOČEKALI ASFALT

Sanski Most |