MJEŠTANI PROTIV AZILA ZA PSE

MJEŠTANI PROTIV AZILA ZA PSE


Utorak, 12 Decembra, 2017

Mještani sela Vrše i Suhača, koja su udaljena desetak kilometara od Sanskog Mosta, organizovali su jučer protestni skup te uputili poruku kako se protive planiranoj izgradnji azila za pse u blizini njihovih sela.

Mještani smatraju kako nema nikakvog opravdanja da se pomenuti azil gradi neposredno uz putnu komunikaciju koja ih povezuje sa ostatkom svijeta, navodeći kako se u neposrednoj blizini nalazi i poznato izletište gdje se okuplja veliki broj posjetilaca. Ističu kako nisu protiv azila za pse, ali smatraju kako on treba da se gradi na nekom drugom mjestu, gdje u blizini nema naseljenih mjesta. Kažu da ionako imaju velike probleme s psima i strah ih je kako će na ovaj način biti ugrožena njihova bezbjednost.

Istovremeno, smatraju kako se radi i ekološkom problemu.Investitor ovog projekta je Udruženje „Srce za šapu“ koje je na ovom lokalitetu kupilo nekoliko dunuma zemljišta s namjerom da se gradi azil za pse, a projekat je nazvan „Zemlja sretnih pasa“.Inače, problem s nezbrinutim psima jedan je najvećih komunalnih problema na području Općine Sanski Most, gdje već postoji azili koji se nalazi na lokalitetu gradske deponije, ali su najviše zbog lokacije na kojoj se nalaze, neuslovni za držanje i boravak životinja.

MJEŠTANI PROTIV AZILA ZA PSE

Sanski Most |