MJEŠTANI ŠIBOVA DOČEKALI ASFALTNI PUT

U zaseoku Šibovi koji je smješten na području Mjesne zajednice Donji Kamengrad završeno je asfaltiranje lokalnog puta. Riječ je o još jednom infrastrukturnom projektu koji je završen zahvaljujući saradnji mještana i općine Sanski Most, a tim povodom upriličena je svečanost na kojoj je pomenuti put pušten u upotrebu.

Na ovome događaju, pored prisustva brojnih mještana i ostalih gostiju iz susjednih sela, prisutni su bili i predstavnici općine Sanski Most kao i drugi zvaničnici sa kantonalnog i federalnog nivoa, a svečanim presjecanjem vrpce novoasfaltiranu dionicu u saobraćaj su pustili općinski načelnik Faris Hasanbegović, i federalni poslanik Asim Kamber.

Inicijativa za asfaltiranje puta potekla je od samih mještana, koji prije izvjesnog vremena kandidirali ovaj projekat kod Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, nakon čega su osigurana i finansijska sredstva za njegovu realizaciju. Za izgradnju puta iz općinskog budžeta izdvojeno je 28. 000 maraka, dok su preostali iznos od 20. 000 prikupili mještani ovog zaseoka.

Kako je ovom prilikom istaknuto, zahvaljujući ovom putu uslovi života na ovom području u velikoj mjeri su poboljšani, a mještanima olakšani poslovi koje svakodnevno obavljaju. Obzirom da je lokalani put u Šibovima dugi niz godina bio u veoma lošem stanju, koji je pri tom zbog svoje dotrajalosti veoma često predstavljao problem, nakon što je završeno asfaltiranje mještani su istakli kako će put biti od velikog značaja, te su izrazili zahvalnost svim koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta.

Inače, dužina puta iznosi 600 metara, a izvođač radova bila je firma Prijedorputevi.

MJEŠTANI ŠIBOVA DOČEKALI ASFALTNI PUT

| Vijesti |