MLADE SANJANKE PROMOVISANE U DOKTORE NAUKA

Prije nekoliko dana u Narodnom pozorištu Sarajevo priređena je ceremonija promocije 81 doktora nauka i umjetnosti, a među njima i dvije mlade Sanjanke. Tako je naša sugrađanka Lejla Lasić promovisana u doktora bioloških nauka iz oblasti genetike , dok je Lejla Šabić postala doktor tehničkih nauka u oblasti arhitekture.

Tako su se ove naše sugrađanke, svojim radom, trudom i znanjem svrstale u najznačajnije predstavnike akademske zajednice u Bosni i Hercegovini i Sanski Most treba da se ponosi njima. Lejla Lasić je trenutno zaposlena u Institutu za genetičko inženjerstvo i biotehnologiju u Sarajevu i u razgovoru za nešu medijsku kuću kaže kako je trebalo puno rada i odricanja do doktorske titule. Ističe kako je njeno životno opredjeljenje da se dalje usavršava, stiče nova znanja i doprinosi bh društvu svojim naučno istraživačkim radom.

Lejla Šabić je trenutno asistent na oblasti Teorija i historija arhitekture na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu, gdje sudjeluje u brojnim naučno istraživačkim projektima u svojoj oblasti. Rektor Univerziteta u Sarajevu, Rifat Škrijelj, poručio je promovisanim doktorantima da njihov budući angažman ne bude samo pedagoški i naučni, naglasivši da trebaju uticati na društvenu afirmaciju visokog obrazovanja u BiH.

MLADE SANJANKE PROMOVISANE U DOKTORE NAUKA

Sanski Most |