MLADE SANSKE NOGOMETAŠICE PIŠU HISTORIJU

Članice nedavno formiranog Ženskog nogometnog kluba „Sana 2014“ ovih dana vrijedno rade i pripremaju se za predstojeće prvenstvene okršaje u Drugoj ženskoj ligi Federacije BiH.

Liga broji osam klubova,  podijeljena je u dvije grupe “Jug” i “Sjever” sa po četiri kluba, a Sanjanke se nalaze  u grupi „Jug“ gdje su još klubovi „Sloga“  Ljubuški, „Troglav 1918“ Livno i „Brotnjo“ Čitluk. Sanske nogometašice će u svom drugoligaškom debiju ugostiti ekipu Troglava, a utakmica se igra u nedjelju 24. septembra, na stadionu ONK „Slobode“  u naselju Mahala sa početkom u 15:30 sati.

Prema riječlima Besima Burnića, trenera  ŽNK „Sana“, Sanjanke spremno dočekuju svoj debi u fedralnoj Drugoj ligim a kako ističe, radi se o historijskoj utakmici. Ekipu „Sane“ čine mlade igračice koje su nogometnu karijeru počele u „Rudaru“ iz Kamengrada, a neke od njih su poslednjih nekoliko godina nastupale za „Željezničar“ iz Bosanske Krupe, te „Mladost“ iz Bosanskog Novog. Na kraju recimo da su sanske nogometašice pokazale da su humane i da imaju veliko srce.

Naime, predstojeća utakmica će imati i humanitarni karakter jer će sav prihod od prodaje ulaznica i  drugih novčanih priloga biti namjenjen za liječenje naše sugrađanke trinaestogodišnje Belme Kadić, koja je teško oboljela. Mlade Sanjanke su ujedno pozvale i ostale građane da se uključe u humanitarnu akciju, da daju svoj doprinos  i pruže pomoć djevojčici  Belmi i njenim roditeljima. Svakako, očekuju i veliku podršku svojih sugrađana u njihovom prvom prvenstvenom nastupu.

MLADE SANSKE NOGOMETAŠICE PIŠU HISTORIJU

| Vijesti |