MLADI SANJANI BORAVILI U HAMMU


Ponedjeljak, 13 Augusta, 2018

Grupa mladih umjetnika iz Sanskog Mosta sudjelovala je nedavno na tradicionalnom festivalu mladih koji se godinama održava u njemačkom gradu Hamu.

Sanjani su na ovom događaju ostavili izuzetan utisak te pobrali brojne simpatije i pohvale od strane svojih domaćina. Inače, radi se o festivalu u okviru kojeg sudjeluju mladi iz gradova koji su u pobratimskim ili prijateljskim vezama s Hammom, a jedan od tih gradova, od prije nekoliko godina je i Sanski Most. Također, u okviru ovog događaja učestvovali su i telantovani mladi ljudi iz gradova Turske, Engleske, Francuske, Poljske, te domaćina Njemačke. Jedan od ciljeva festivala je da mladi predstave kulturno naslijeđe zemalja iz kojih dolaze i da se međusobno druže i upoznaju. Također, organizovane su i kreativne radionice za sve njih, nakon čega je upriličen zajednički nastup učesnika i koncert koji je održan u šoping centru „Alee“, inače jednom od najvećih u Hamu.

Mlade iz Sanskog Mosta predvodila je profesorica Alma Karabeg, a skupa s njima u Hamu je boravio i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović. Završni događaj ovogodišnjeg festivala bio je koncert koji je održan u prostoru gradskog teatra u Hammu, gdje se inače održavaju važni društveni događaji u tom gradu. Boravak u Hammu, načelnik Hasanbegović je iskoristio kako bi se susreo s gradonačelnikom, Tomas Hunstegerom Petermanom. Tom prilikom iskazano je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dva grada koja je rezultirala realizacijom nekoliko važnih projekata. Iskazana je spremnost da se odnosi dalje razvijaju i unapređuju. Inače, Hamm je grad u kojem živi i radi veliki broj Sanjana, kao i drugih građana iz Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom treba istaći kako su domaćini posebno bili impresionirani nastupima mladih Sanjana za koje su imali samo riječi hvale, a  s druge strane delegacija iz našeg grada zahvalila je Hammu na izuzetnom gostoprimstvu.

MLADI SANJANI BORAVILI U HAMMU

Nekategorisano |