MLADI SANSKI SPORTISTI VEČERAS PUTUJU U ITALIJU

Mladi sportisti iz Sanskog Mosta večeras putuju u italijanski grad  Rovereto gdje će nastupiti na međunarodnom turniru pod nazivom „Liga mira“.

Sanjani su u proteklom godinana već imali uspjeha na ovom velikom sportskom događaju, a bitno je reći, da je ovo 30. jubilarni turnir na kojem će učestovati oko 2.500 sportista iz 17 država cijelog svijeta u svim omladinskim kategorijama.

I ove godine u Rovereto putuju mlađe selekcije Nogometnog kluba Podgrmeč, ovaj put sa 14 dječaka u kategoriji pjetlići U-11. Također, u Italiju putuje i 11 članica Ženskog nogometnog kluba „Rudar – Kamenegrad“, a koje će nastupiti za klub „Mladost“ iz Bosanskog Novog. Sanske nogometašice treći put učestvuju na ovom velikom takmičenju, a prošle godine su se popele na pobjedničko postolje osvojivši treće mjesto.

NK „Podgrmeč“ sa mlađim selekcijama u Roveretu učestvuje od 2007. godine.  U proteklim godinama mladi sanski nogometaši su dostojno predstavljali našu zemlju i imali su uspjeha. Dva puta su igrali  u finalu, a dva puta su osvojili prvo mjesto. Prošle godine su osojili priznanje za fer plej ekipu.

Ekspedicija sanskih sportista večeras putuje u Rovereto, a sutra će sa sa ostalim učesnicima nastupiti u defileu ulicama ovoga grada. Takmičenja su subotu i nedjelju, a povratak  se očekuje u ponedeljak u jutarnjim satima. Mlade sanski sportisti obećavaju da će ponovo uspješno predstaviti, prije svega državu, a onda i svoj grad.

Radio televizija „Sana“  im želi sportsku sreću i puno uspjeha u Italiji , te da i ovaj put budu najbolji ambasadori svoje BiH i Sanskog Mosta.

MLADI SANSKI SPORTISTI VEČERAS PUTUJU U ITALIJU

| Vijesti |