MLADIĆ POGINUO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI NADOMAK KRASULJA

MLADIĆ POGINUO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI NADOMAK KRASULJA


Utorak, 5 Februara, 2019

Mladić s inicjalima A. S. (22) iz naselja Velečevo, nadomak Ključa, smrtno je stradao u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer u poslijepodnevnim satima u mjestu Krasulje, na regionalnom putu koji povezuje Sanski Most i Ključ. A.S. je upravljao „fiat puntom“, koji se sudario sa automobilom „seat ibica“, za čijim se upravljačem nalazio 58-godišnji muškarac iz Sanskog Mosta, koji je povrijeđen u ovom sudaru.

Također, povrijeđena je i 15-godišnja djevojka iz Sanskog Mosta koja se nalazila u automobilu skupa s nastradalim Sabrijem. Kako nas je informisao portparol MUP-a USK, Ale Šiljdedić, do sudara dva automobila došlo je nakon što je „fiat punto“, zbog neprilagođene brzine uslovima i stanju puta prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario s drugim automobilom koji mu je dolazio u susret.

Od zadobijenih povreda A.S. je preminuo na licu mjesta, dok su povrijeđeni muškarac i djevojka zbrinuti u Općoj bolnici u Sanskom Mostu. Zbog težine povreda, djevojka je potom transportovana u Kantonalnu bolnicu u Bihaću i nalazi se u teškom stanju. Kako nezvanično saznajemo, nastradali mladić je rođen u Kairu, glavnom gradu Egipta, ali je imao bosanskohercegovačko državljanstvo i živio je u Velečevu, odakle je porijeklom njegova majka.

U Nogometnom klubu „Podgrmeč“ iz Sanskog Mosta kažu kako im se javio prije sedam dana s željom da trenira i da su planirali da provjere njegove fudbalske kvalitete i eventuano ga uvrste u roster.

MLADIĆ POGINUO U SAOBRAĆAJNOJ NESREĆI NADOMAK KRASULJA

Sanski Most |