MOSTARSKI GRADSKI DERBI BEZ NAVIJAČA VELEŽA

MOSTARSKI GRADSKI DERBI BEZ NAVIJAČA VELEŽA


Petak, 12 Aprila, 2024

Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) zabranilo je dolazak gostujućim navijačima “Red Army” na gradski derbi koji se između HŠK Zrinjski i FK Velež igra u subotu na stadionu Pod Bijelim brijegom.

“Operativnim radom i prikupljenim informacijama policijskih službenika Uprave policije MUP-a HNŽ-a urađena je sigurnosna prosudba, temeljem koje je donesena odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu gradskog derbija između HŠK Zrinjski i FK Velež, a sve u cilju očuvanja javnog reda i mira i sigurnost građana grada Mostara”, stoji u priopćenju MUP-a HNŽ-a.

Dodaje se kako je derbi, koji se odigrava 13. travnja u 16 sati na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru, ocjenjen kao događaj visokog rizika.

“S obzirom na događanja u posljednjem vremenskom periodu, narušavanju javnog reda i mira u većem obimu koje su izazvali pojedinci iz navijačkih skupina na području Mostara, PU Mostar kao nositelj osiguranja ovu utakmicu u sigurnosnoj prosudbi okarakterizirao je kao događaj ‘visoko sigurnosnog rizika'”, navode iz MUP-a.

“Policijska uprava Mostar, koja je nositelj osiguranja, uradila je sigurnosnu prosudbu na terenu, temeljem koje je sačinjen plan osiguranja. Postupat će se 24 sata prije utakmice, do okončanja utakmice, odnosno dok se stanje sigurnosti javnog reda i mira ne stavi pod kontrolu”, rekao je ranije u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Ljudevit Marić, dodavši da se građani mogu osjećati sigurno jer će policija uraditi svoj dio posla.

MOSTARSKI GRADSKI DERBI BEZ NAVIJAČA VELEŽA

BiH |