N1 U NEUMU: HOTELI POSKUPILI ZA 15, A RESTORANI ZA 20 POSTO

N1 U NEUMU: HOTELI POSKUPILI ZA 15, A RESTORANI ZA 20 POSTO


Utorak, 7 Juna, 2022

Hoteli u Neumu poskupili za 15, a restorani za 20 posto u odnosu na prošlu godinu, potvrdio je za N1 Branimir Butigan, predsjednik Udruženja hotelijera Neum.

“Što se tiče restorana poskupili su 20 posto, jer su poskupile i namirnice za restorane. To je trend koji nas prati. Gdje god se okrenete, sve je poskupilo i nije moglo zaobići ni nas, ni naše usluge. Ali mislim da će to opet biti puno pristupačnije u odnosu na ostalu jadransku obalu“, rekao je Butigan.

Za sada je gostima prihvatljivo, kaže nam on, nije im skupo. To vide, dodaje, jer dobivaju veliki broj rezervacija za samo ljeto i podsezonu.

“Mislim da nema nekih negativnih komentara. Ljudima je shvatljivo. Prihvaćaju ponude i prave rezervacije. Dosta vremena unaprijed se prave rezervacije, uplaćuju avansi, dok je u zadnje vrijeme bilo 7 do 10 dana prije dolaska”, istaknuo je predsjednik Udruženja hotelijera Neum, dodajući da je deveti ali i deseti mjesec već popunjen.

Trenutno je u Neumu kombinacija stranih i domaćih gostiju. Najbrojniji su oni iz Francuske, Poljske, Njemačke i Nizozemske.

Ove godine Neum, osim lijepih plaža i sunca, kaže Butigan, nudi i manifestaciju “Neumsko ljeto”.

Tu je i put Neum-Stolac koji će pridonijeti da se dobije više gostiju. Uradila se i nova šetnica, a uvedene su i jednobrazne kućice.

N1 U NEUMU: HOTELI POSKUPILI ZA 15, A RESTORANI ZA 20 POSTO

BiH |