NA PLANTAŽI TATAREVIĆ U TOKU BERBA GROŽĐA

NA PLANTAŽI TATAREVIĆ U TOKU BERBA GROŽĐA


Utorak, 28 Septembra, 2021

Nedavno smo posjetili imanje Isaka Tatarevića koji se bavi proizvodnjom vrhunskog vina Tatarević. Danas je na ovom imanju bilo vrlo živo: bralo se grožđe- koje će odmah u proizvodnju do konačnog proizvoda.

 

Na prostoru od 1, 8 hektara zemlje u Kruharima nalazi se veliko prostranstvo crnog i bijelog grožđa kojem se posvećuje velika pažnja,a konačan cilj je dobiti vrhunsko bijelo i crno vino. Danas smo prisustvovali njegovoj berbi. A berba ne bi mogla bez vrijednih ruku. Ogroman je ovo posao i za veliki broj angažovanih ljudi, ali njih nekoliko učestvuje u procesu branja grožđa. A ništa ovo ne bi bilo ovako uspješno i organizovano da nije glavnog krivca, Isaka Tatarevića koji je uložio veliki novac i trud i to prvenstveno za svoj gušt.Zanimalo nas je kako je došao do ideje da krene u proces proizvodnje vina.

 

Na kraju možemo konstatovati – čudan smo mi narod. Uvijek svoje kudimo,a tuđe hvalimo. Svim konzumentima i uživaocima vina, možemo reći da je ovo vino brižljivo pravljeno, da na plantaži vlada velika higijena i disciplina. Zašto onda kupovati strano kad imamo svoje. Uz krilaticu: kupujmo domaće, jer i vino Tatarević je bosanski brend i nosi epitet vrhunskog vina.

NA PLANTAŽI TATAREVIĆ U TOKU BERBA GROŽĐA

Sanski Most |