NAČELNIK FINANSIJSKI PODRŽAO SANSKE ATLETIČARE

NAČELNIK FINANSIJSKI PODRŽAO SANSKE ATLETIČARE


Subota, 5 Septembra, 2020

Načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegovič upriličio je danas prijem za atletičare Atletskog kluba “Sana ” koji su ostvarili zapažene rezultat na Prvenstvu Bosne i Hercegovine u atletici, kao i drugim takmičenjima u našoj zemlji.

Prijemu su prisustvovali Nudžejma Šukup, Mehrudin Šljivar, Jasmin Ališić, trener Ekrem Jakupović i predsjednik kluba Zlatan Čekić. Načelnik Hasanbegović je čestitao sanskim alteltičatima na izvanrednim sportskim rezultatima koji ostvaruju u posljednje vrijeme, a posebno što ime Sanskog Mosta u lijepom svijetlu predstavljaju širom BiH. Posebne čestitke uputio je Nudžejmi Šupuk na osvojenoj tituli državne juniorske prvakinje koja će u dresu reprezentacije BiH učestvovati na Balkanskom juniorskom prvenstvu 12. I 13. septembra u Istanbulu. Načelnik je u ime općine Sanski Most uručio novčane vaučere atletičarima „Sane“, a treba istaći da je Nudžejma dobila i posebnu novčanu donaciju za put u Tursku. U ime atletskog kluba „Sana“ zahvalnost načelniku je uputio trener Ekrem Jakupović. Nudžejma Šukuk je tokom prošlog mjeseca ostvarila dva vrhunska rezultara. Iako još juniorka, ona je u seniorskoj konkurenciji u utrci na 400 metara s preponama postala vicešampionka BiH, a u istoj disciplini je postala državna juniorka prvakinja.

Ona se zahvalila na donaciji i obećala nove uspjehe. Mehrudin Šljivar je u u proteklu subotu ostvario novi uspjeh osvojivši u veoma jakoj konkurenciji prvo mjesto na utrci od 5.000 metara koja je održana u sklopu 3. Ramskog polumaratona. On se zahvalio načelniku Hasanbegoviću što je prepoznao rad, trud i uspjehe sanskih atletičara. Na kraju treba istaći da Općina Sanski Most i pored pada prihoda u budžetu zbog pandemije korona virsa, redovno izdvaja sredstva za sanski sport, a izdvajanja, i pored teške finansijske situacije nisu smanjena. Načelnik Hasanbegović je obećao dalju pomoć, kako klubovima, tako i pojedincima koji ostvaruju značajne rezultate i promovišu grad Sanski Most.

NAČELNIK FINANSIJSKI PODRŽAO SANSKE ATLETIČARE

Sanski Most |