POSJETA NAČELNIKA MZ ŠEHOVCI I D. KAMENGRAD

U okviru projekta “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH” načelnik Općine Sanski Most Faris Hasanbegović je posjetio MZ Šehovci i Donji Kamengrad u kojima je izvršena rekonstrukcije i proširenje prostora MZ te nabavljena informatička oprema.

Pomenute Mjesne zajednice u kojima je realižziran ovaj projekat obišao i načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović sa svojim saradnicima. Radi se o projektu koji se realizira u sklopu programa koji je usmjerem ka podršci mjesnim zajednicama, a Šehvci i Donji Kamengrad su jedne od mjesnih zajednica koje su sudjelovale u ovom značajnom projektu.

 

Osim sredstava UNDP-a, sa 30 posto sredstava participira i Općina Sanski Most. Prema riječima načelnika Općine ukupna vrijednost ovoga projekta jeste oko 56.000 KM za ove dvije mjesne zajednice. Projekte smo zajednički realizirali s mještanima koji su sami inicirali prioritete u svojim mjesnim zajednicama, istakao je načelnik, te istakao kako će se i u narednom periodu raditi na poboljšanju i jačanju uloga MZ na području sanske Općine. Predstavnik MZ Donji Kamengrad Izet Alagić istakao je rekao kako se realizacijom ovog projekta a okončanjem radova na njegovom renoviranju koji je u proteklim godinama bio u veoma lošem stanju, stvaraju bolji uslovi za rad mjesne administracije, ali i zdravstvenih radnika koji rade u ovdašnjoj ambulanti. Trenutno je otvoren novi javni poziv na kojem će 6 MZ s područja Sanskog Mosta aplicirati projekte prema prioritetima kako su i same definirale. Ova aktivnost se realizuje u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji je zajednički projekat Vlade Švicarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM. Za njegovu sprovedbu zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština-općina i gradova.

POSJETA NAČELNIKA MZ ŠEHOVCI I D. KAMENGRAD

| Vijesti |