NAJAVA MANIFESTACIJE “22 GODINE U SLOBODI”

NAJAVA MANIFESTACIJE “22 GODINE U SLOBODI”


Četvrtak, 5 Oktobra, 2017

Organizacioni odbor za obiježavanje 10. oktobra, Dana oslobođenja Sanskog Mosta, utvrdio je program višednevne manifestacije pod nazivom “22 godine u slobodi”, kojom će biti obilježena dvadeseta druga godišnjica oslobođenja našeg grada.

Ovogodišnja manjifestacija trajaće pet dana, a program počinje u petak 6. oktobra, otvaranjem firme “Zlatni Med”, te svečanošću koja će biti održana u 17 sati u prostoru Narodne biblioteke Sanski Most, na kojoj će biti upriličena prezentacija realizovanih projekata na području Sanskog Mosta nakon poplava iz 2014. godine, te dodijeljene zahvalnice zaslužnim pojedincima i organizacijama koji su dali doprinos u njegovoj obnovi.

Drugog dana, u subotu 07. oktobra održaće se tradicionalni Međunarodni turnir u košarci u kolicima u Gradskoj dvorani u organizaciji KIK Sana. Istog dana s početkom u 12 sati svačano će biti otvoren proizvodni pogon firme “Delta Plus”, dok će s početkom u 14 sati na hipodromu Šejkovača biti održane konjičke trke pod nazivom “Memorijal Mehmed Alagić”.
U nedjelju, 08. oktobra održava se planinarska šetnja “Pohod na Mulež”, a polazak je planiran u 9 sati. I ove godine u Starom hotelu sa početkom u 10 sati će se održati tradicionalni šahovski turnir „Sana open 2017“, a istog dana s početkom u 14 sati predviđeno je svečano otvaranje rekonstruisane putne trase u Mjesnoj zajednici Trnova.

U ponedjeljak 09. oktobra biće upriličen prijem za nosioce najviših ratnih priznanja Zlatni ljiljan i Zlatna značka, te predstavnike boračkih udruženja. Istog dana planiranim aktivnostima predviđena je posjeta i polaganje cvijeća na turbe generala Mehmeda Alagića u Fajtovcima, i šehidskom mezarju Hrustovo-Vrhpolje.

U utorak 10. oktobra, predviđena je posjeta Općoj bolnici i darivanje djeteta rođenog na ovaj datuma, zatim simbolično bacanje cvijeća sa gradskog mosta u rijeku Sanu, svečano otvaranje rekonstruisanog igrališta DTV Partizan uz održavanje malonogometnog turnira, te polaganje cvijeća na Trgu ljiljana. Istog dana, u kinu Sana s početkom u 14 sati, održaće se svačana akademija, potom će u malom gradskom parku na Zdeni biti upriličeno druženje boraca i građana, dok će se u večernjim satima sa početkom u 18 sati održati veliki koncert Halida Bešlića na Trgu ljiljana, uz bogat kulturno-zabavni program.

Organizacioni odbor je uputio poziv svim građanima Sanskog Mosta da svojim prisustvom uveličaju manifestaciju “22 godine u slobodi”, a svoj dolazak najavile su brojne zvanice iz bh. političkog i društvenog života, te delegacije brojnih općina i gradova, a bit će dodijeljena i priznanja najzaslužnijim pojedincima i kolektivima.

NAJAVA MANIFESTACIJE “22 GODINE U SLOBODI”

Sanski Most |