NAJBOLJI KICK-BOKSERI U SANSKOM MOSTU

NAJBOLJI KICK-BOKSERI U SANSKOM MOSTU


Četvrtak, 27 Septembra, 2018

U sobotu, 6. oktobra, u Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu će se održati Internacionalni kickboxing kup „ SANA OPEN 2018 “ na kojem se očekuje učešće oko 300 takmičara u svim uzrasnim kategorijama.

Takmičenje organzuje Taekwondo klub „Galaja“, a bit će održano u tri disciiline: light contact, poingt fight i kick light u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora. Prema riječima Huseina Bećitrevića, glavnog organizatora ovog sportskog događaja, učešće su najavili klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

Dolazak takmičara se očekuje u petak, 5. oktobra, u večernjim satima, te dan kasnije kada će u jutarnjim satima biti obavljeno vaganje i žrijebanje. Svečano otvaranje turnira je u 10:30 sati, nakon čega slijede cjelodnevne borbe. Finalni mečevi su na programu od 19 sati, te dodjela medalja i diploma.

Ulaz za građane je slobodan. Organizaciju turnira je pomogla Općina Sanski Most i nekolicina sponzora, a treba istaći da se radi o jednom od najvećih sporstkih događaja koji je posljednih godina organiziran u gradu na devet rijeka. Turnir je najavljen i na službenoj stranici Kickboxing saveza BiH.

NAJBOLJI KICK-BOKSERI U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |