NAJBOLJI UČENICI NA DRUŽENJU S OPĆINSKIM NAČELNIKOM

NAJBOLJI UČENICI NA DRUŽENJU S OPĆINSKIM NAČELNIKOM


Petak, 22 Decembra, 2017

U sklopu prazničnog festivala „Zimska čarolija“, sinoć je upriličen događaj pod nazivom „Noć najboljih“, u sklopu kojeg je načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, organizovao prijem za najbolje učenike sanskih osnovnih i srednjih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na školskim takmičenjima u toku 2017. godine.

Bila je ovo prilika da se najboljim učenicima čestita na postignutim rezultatima i poželi uspjeh u daljem toku školovanja. Ovom prilikom naglašena je opredijeljenost općine za ulaganje u mlade ljude i njihovo obrazovanje, jer samo je to garant razvoja i prosperiteta lokalne zajednice, ali i države u cjelini.

Poruke sa ovog lijepog druženja, koje je održano u ugodnom ambijentu restorana „Hami VF“, je da najbolji među nama mogu i moraju graditi našu društvenu zajednicu, a da su obrazovanje i obrazovani ljudi stub razvoja svakog uspješnog društva. Učenici su govorili o motivima u toku dosadašnjeg školovanja, kao i planovima za budući period.

Najbolji učenici u 2017. godini su: Armin Poljak i Irma Husić iz Gimnazije Sanski Most, Alma Ramčevski – Srednja poljoprivredna škola Sanus Futurum, Amina Omanović – Mješovita srednja škola, Iman Omić – OŠ 5. Oktobar, Rejhana Beširević – Prva sanska škola, Hasan Jusić – OŠ Vrhpolje, Sara Velić i Nejra Burnić – OŠ Skender Kulenović, Nudžejma Kaltak – OŠ Fajtovci, Nerma Omić – OŠ Mahala i Sajra Mujačić – OŠ Hasan Kikić.

NAJBOLJI UČENICI NA DRUŽENJU S OPĆINSKIM NAČELNIKOM

Sanski Most |