NAMJEŠTAJ IZ DANSKE STIGAO U MJEŠOVITU SREDNJU ŠKOLU

Izuzetno vrijedna donacija u vidu školskog namještaja stigla je danas u Mješovitu srednju školu Sanski Most i dobro će poslužiti za opremanje i poboljšanje uslova za izvođenje nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi. Vrijednost donacije procjenjena je na preko 50 hiljada maraka, a sastoji se od školskih klupa, stolica, pametnih tabli, računara i ostalog školskog pribora i pomagala.

Do realizacije ovog vrijednog projekta došlo je na inicijativu direktorice AWO Fondacije „Domovinska bašta“, Amele Omić, koja je stupila u kontakt s organizacijom Most Bro koja djeluje u Danskoj i okuplja Bosance i Hercegovce koji žive u toj skandinavskoj zemlji. Školski namještaj koji je obezbjeđen je očuvan i nalazi se u izvrsnom funkcionalnom stanju, a korišten je prije toga u danskim obrazovnim institucijama. Također, velika zahvalnost u realizaciji cijelog projekta pripada Sanjaninu Mirsadu Kamberu i njegovim prijateljima iz organizacije Most bro koji su pomogli oko svih aktivnosti, a potom i utovara namještaja u Danskoj.

Direktor Mješovite srednje škole u Sanskom Mostu, Nijaz Halilović, ističe kako se radi o veoma značajnoj donaciji ako se ima u vidu trenutno stanje školskog namještaja i inventara u koji godinama nisu ulagana nikakva sredstva. Namještaj i ostala školska pomagala danas su istovarili uposlenici i učenici Mješovite srednje škole i on će u narednom periodu biti stavljen u funkciju. To će omogućiti mnogo bolje uslove za izvođenje nastave i podići nivo školskog procesa. Upućena je i zahvalnost Vladi USK koja je osigurala šest hiljada maraka za troškove prevoza iz Danske do Sanskog Mosta.

NAMJEŠTAJ IZ DANSKE STIGAO U MJEŠOVITU SREDNJU ŠKOLU

| Vijesti |