NAPUSTIO NAS AHMET AVDAGIĆ-INĐO

NAPUSTIO NAS AHMET AVDAGIĆ-INĐO

Sanjane je istinski ražalostila vijest da je jučer u 76. godini života preminuo Ahmet Avdagić-Inđo, naš ugledni sugrađanin, poznati sportista i sportski radnik. Avdagić je, na žalost, preminuo od posljedica povreda koje je zadobio u saobraćajnoj nesreći u Republici Hrvatskoj, prije nešto više od mjesec dana. Srce našeg Inđe nije izdržalo poslednju bitku, a Sanski Most je izgubio čovjeka koji je bio omiljen među sugrađanima, u društvu, na nogometnom stadionu i svuda gdje bi se pojavio.

Na livadama Mahale zavolio je nogometnu loptu i sve što je vezano za najvažniju sporednu stavr na svijetu, a omiljenu igru zaigrao je još u ranoj mladosti. Kao i većini Sanjana, san mu je bio zaigrati u dresu „Podgrmeča“ i zahvaljujući svome talentu vrlo brzo ga je ostvario.

U Podgrmeču je igrao dugi niz godina s velikim uspjehom, a po mišljenju sportskih stručnjaka bio je najbolje lijevo krilo u istoriji kluba.  O tome koliko je bio uspješan nogometaš svjedoči i da je, od strane nekadašnjih nogometaša i sportskih radnika ovog kluba, izabran u idealni tim NK „Podgrmeča“, uz bok drugim sanskim veličinama koje su u proteklih sedam decenija pronosili sportsku slavu ovog kluba. Jedan dio života proveo je na privremenom radu u Njemačkoj, a po povratku u rodni Sanski Most uvijek je bio na usluzi voljenom klubu i sanskom sportu.

Prijatelji, poznanici i sugrađani pamtiće ga kao tihog, skromnog i nasmijanog čovjeka, koji je u svakom trenutku nalazio volju da uputi lijepu riječ ili želju da stupi u prijatan razgovor. Plemenite osobine koje su ga krasile, Inđo je prenio i na svoju porodicu, a njegovoj supruzi Hidajeti, sinovima Mustafi i Amiru, unučadima Mirzi i Irmi i ostaloj rodbini, prijateljima i poznanicima upućujemo izraze najdublje sućuti. Termin dženaze i ukopa biće naknadno utvrđen.

NAPUSTIO NAS AHMET AVDAGIĆ-INĐO

| Sanski Most |