NAREDNIH DANA UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME

NAREDNIH DANA UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME


Srijeda, 24 Maja, 2023

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Prijepodne lokalni pljuskovi su mogući ponegdje na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne. Poslijepodne i dio noći pljuskovi i grmljavina širom zemlje . Vjetar slab u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevna temperatura zraka od 22 do 29 stepeni.

U četvrtak, 25. maja u Bosni jutro umjereno do pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva lokalni pljuskovi su mogući na krajnjem sjeverozapadu i sjeveroistoku Bosne. Poslijepodne i dio noći kiša i pljuskovi širom zemlje. U Hercegovini, jugozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne očekuje se grmljavina. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

U petak 26. maja umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišok i lokalnim pljuskovima u centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 21, a dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni.

Prvog dana vikenda u subotu 27. maja u Bosni pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskovima. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni.

U nedjelju, 28.maja u većem dijelu zemlje sunčano uz umjerenu oblačnost. Tokom dana porast naoblakem što u većem dijelu zemlje može usloviti kišu i lokalne pljuskove. Bez padavina na sjeverozapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 29 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

NAREDNIH DANA UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME

BiH |