NAREDNOG VIKENDA DANI KOŠARKE U SANSKOM MOSTU

NAREDNOG VIKENDA DANI KOŠARKE U SANSKOM MOSTU


Petak, 3 Decembra, 2021

Ljubitelji košarke u našem gradu narednog vikenda će uživati u nastupima mladih sanskih košarkašica. Pionirke i juniorke ŽKK „Sana“ imaju nove prvenstvene nastupe u okviru Omladinske lige BiH, a za dva dana bit će odigrano čak osam utakmica.   ŽKK „Sana“ iz Sanskog Most će  narednog vikenda ugostiti mlade košarkašice iz nekoliko bosanskohercegovačkih gradova. Tako će se u subotu u Gradskoj dvorani odigrati četiri utakmice u okviru 3. kola Ženske omladinske lige BiH mini basket –  uzrast 2010. godište i mlađe djevojčice. U prvoj utakmici koja počinje u 10:30 sati pionirke „Sane“ će ugostiti svoje vršnjakinje iz ekipe „Promo“  Donji Vakuf, u drugoj utakmici se sastaju dvije zeničke ekipe „Zenica“ i „Čelik“,  treća utakmica je  „Zenica“ – „Promo“  i u četvrtoj se Sanjanke sastaju sa ekipom „Čelika.

Pomenimo, da su najmlađe sanske košarkašice u do sada četiri utakmice doživjele sve poraze i trenutno se nalaze na 9 mjestu na tabeli od ukupno 12 ekipa. Igračice „Sane“ su poražene od ekipa „Konjic“, „Leotar“ Trebinje“, „Feniks“ Fojnica i „Igokea“ Laktaši. U narednu nedjelju na parket će izići i juniorke četiri kluba. U prvoj utakmici koja počinje u 11 sati juniorke „Sane“ se sastaju sa ekipom „Start“ iz Gračanice, druga utakmica je „G Star“ Tuzla  –  „ABC“ Zenica“, treća „G Star“  –  „Start“ i  četvrta „Sana“ –  „ABC“:  Sanske košarkašice su do sada doživjele dva poraza protiv ekipa „Feniks“ i Leotar“.

Treba naglasiti da je i pored, nazovimo ih loših rezultata mladih sanskih košarkašica, trener Emir Lasić zadovoljan. On ponovo naglašava da je liga izuzetno jaka i protivničke ekipe su iz većih sredina, a pojedini  klubovi su članovi Premier lige. Za igračice „Sane“ je tek prva  godina  takmičenja i u klubu su  svjesni da se ne može napraviti neki podvig,  ali bit je da se igra protiv jačih i da se uči. Trener Lasić je pozvao ljubitelje košarke u Sanskom Mostu, a posebno omladinu i roditelje mladih sanskih košarkašica, da u što većem broju dođu u Gradsku dvoranu i daju itekako potrebnu podršku sa tribina kako bi se pokušale ostvariti  i prve pobjede.  Još jednom recimo da  prva  utakmica u subotu počinje u 10:30, a u nedjelju u 11 sati. Treba  naglasiti da će sve utakmice suditi mlade sudije iz Sanskog Mosta Alejna Lasić i Sanjin Aganović koji su nedavno položili ispite u Bihaću, a nadzor će biti iskusni sudija sa A1 liste Muris Mureškić iz Cazina.

 

NAREDNOG VIKENDA DANI KOŠARKE U SANSKOM MOSTU

Sanski Most |