NASTAVAK ZAMJENE RASVJETE U PRIJEDORSKOJ ULICI

NASTAVAK ZAMJENE RASVJETE U PRIJEDORSKOJ ULICI


Četvrtak, 6 Septembra, 2018

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji ulične rasvjete u Prijedorskoj ulici. Podsjećamo, početkom mjeseca jula počela je ugradnja nove led rasvjete te je tom prilikom izvršeno postavljanje novih svjetlećih stubova na jednoj strani ulice, dok su današnjim aktivnostima započeli radovi i na preostalom dijelu. Očekuje se da će radovi biti okončani u narednih nekoliko dana. Radovi će obuhvatiti zamjenu postojećih starih stubova s novim stubovima, i ugradnju moderne LED rasvjete.

Vrijednost kompletnog projekta, koji se implementira posredstvom Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i i infrastrukturu, iznosi 70. 000 konvertibilnih maraka, a sve radove finansira općina Sanski Most. Izvođač radova je firma Elektromontaža iz Ključa, a radnici ove firme danas su pristupili vađenju starih i dotrajalih lampi, nakon čega će pristupiti postavljanju novih lampi sa modernom i kvalitetnom LED rasvjetom. Zbog započetih radova, saobraćaj se glavnom sanskom ulicom u par navrata odvijao jednom kolovoznom trakom, ili je bio u potpunosti obustavljen.

Ralizacijom ovog projekta ovaj dio grada dobiće savremenu i najmoderniju rasvjetu, a bitno je naglasiti da se korištenjem ovakve rasvjete ostvaruju i značajne uštede električne energije.

NASTAVAK ZAMJENE RASVJETE U PRIJEDORSKOJ ULICI

Nekategorisano |