NEMA VEĆIH POTEŠKOĆA ZBOG SNIJEGA

NEMA VEĆIH POTEŠKOĆA ZBOG SNIJEGA

Padavine koje su u proteklim danima zahvatile i općinu Sanski Most uzrokovale su formiranje manjeg sniježnog pokrivača koji je kao i svake godine stvorio određene probleme u odvijanju normalnog života u gradu. Snijeg je prouzrokovao određene poteškoće u saobraćaju, ali prema raspoloživim informacijama nadležnih općinskih službi, svi putni pravci na području općine su prohodni i saobraćaj se odvija normalno i bez zastoja, a ekipe za čišćenje snijega su svakodnevno na terenu.

Visina sniježnog pokrivača izmjerena jutros u Sanskom Mostu iznosila je petnaest centimetara, a u višim predjelima visina snijega je veća. Otežano je kretanje i normalno odvijanje sobraćaja na lokalnim putevima i gradskim ulicama. Kako su nas informisali iz Javnog komunalnog preduzeća „Sana“, putevi u gradu su prohodni, radnici i mehanizacija ovog preduzeća nalaze se na terenu, i odgovorni u ovoj firmi ističu kako su na ovim poslovima angažirani svi kapaciteti preduzeća.

Redovno se čisti središte grada, glavne gradske ulice su prohodne kao i trotoari, a redovno se posipaju i abrazivni materijali s kojima komunalno preduzeće za sada raspolaže u dovoljnim količinama. Također, i veliki broj građana Sanskog Mosta ispunio je obavezu koju propisuje odluka o komunalnom redu, a kojom se nalaže čišćenje snijega ispred privatnih objekata. Putevi koji povezuju Sanski Most sa ostatkom svijeta su prohodni, ali se saobraćaj njima odvija otežano, a policija vozačima preporučuje obaveznu upotrebu zimske opreme.

Kako su nam potvrdili iz Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, sva raspoloživa mehanizacija u proteklim danima vršila je čišćenje puteva u općini Sanski Most na osnovu operativnog plana zimskog održavanja puteva. Podsjećamo, na osnovu pomenutog plana, dio puteva koje održava lokalna zajednica podijeljen je u nekoliko zona, te su različite firme angažovane na njihovom čišćenju. U pojedinim mjesnim zajednicama bilo je određenih problema, ali većih pritužbi na čišćenje nije bilo, potvrdili su iz fonda. Inače, programom zimskog održavanja gradskih ulica i lokalnih puteva na području općine Sanski Most planirano je održavanje putne infrastrukture u dužini od oko 500 kilometara. Obzirom da meteorolozi i u narednim danima prognoziraju niske temperature, učesnici u saobraćaju i građani se pozivaju na oprez zbog poledice i skliskih površina.

 

 

NEMA VEĆIH POTEŠKOĆA ZBOG SNIJEGA

Sanski Most |