NEOBIČAN DOGAĐAJ U ZDENI- KRAVA OTELILA TROJKE

NEOBIČAN DOGAĐAJ U ZDENI- KRAVA OTELILA TROJKE


Četvrtak, 12 Aprila, 2018

Nesvakidašnji slučaj dogodio se na imanju poljoprivrednog proizvođača Edisa Brakića u sanskom naselju Zdena, gdje je krava otelila tri teleta, što je prava rijetkost.

Ovdašnji poljoprivrednici kažu kako ne pamte da se u ovom kraju nešto slično ikada dogodilo te ističu kako krava obično oteli jedno ili eventualno dvoje teladi. „Šta da vam kažem, krava je bila steona i otelila se nekoliko dana prije roka. Inače, riječ je o životinji koja se prije toga dva puta telila i donosila na svijet po jedno tele.

Ništa nije ukazivalo da bi se treći put moglo dogoditi nešto neobično, a desilo se.“, kaže Brakić. Prema njegovim riječima, prije godinu dana dogodilo se da krava u njegovom vlasništvu oteli dvoje teladi. Dodaje kako su članovi njegove porodice u nevjerici gledali kako se rađa jedno tele za drugim i kaže kako se radi o sva tri ženska teleta.

„Živi su i zdravi i trenutno se oporavljaju budući da su na svijet došli prerano i treba im vremena da ojačaju“, kaže Brakić. Direktor Veterinarske stanice u Sanskom Mostu, Senad Bešić, ističe kako se radi o vrlo rijetkom slučaju koji se događa jednom u dvadeset godina. „Treba istaći kako su sva tri teleta zdrava i sposobna za dalju reprodukciju i da je sve proteklo prirodnim putem, znači bez veterinarske intervencije.“, istakao je Bašić.

Inače, pomenuti poljoprivredni proizvođač na svome imanju ima osam krava te se bavi proizvodnjom i prodajom mlijeka, ali i drugim granama poljoprivredne proizvodnje.

 

 

 

 

 

 

 

NEOBIČAN DOGAĐAJ U ZDENI- KRAVA OTELILA TROJKE

Sanski Most |