NESRETNIM SLUČAJEM UPAO U SANU I UTOPIO SE

NESRETNIM SLUČAJEM UPAO U SANU I UTOPIO SE


Subota, 10 Novembra, 2018

Amir Hadžiavdić (61) iz Tuzle utopio se nesretnim slučajem u rijeci Sani, u neposrednoj blizini Mašinskog mosta, na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa. Ovaj događaj se zbio jučer u kasnim poslijepodnevnim satima, kada su beživotno tijelo muškarca u vodi primjetili prolaznici te o tome obavjestili policiju.

„Policijskoj stanici je jučer u 16.35 sati javljeno da se u rijeci Sani, ispod Mašinskog mosta u Sanskom Mostu, nalazi tijelo muškarca. Na lice mjesta je upućena patrola, pripadnici civilne zaštite i ronioci koji su izvukli tijelo na obalu. Istražioci su obavili uviđaj na licu mjesta, a dežurni mrtvozornik je konstatovao kako na tijelu nema vidljivih fizičkih povreda i da je smrt nastupila utapanjem. Utvrđen je identitet lica i radi se o A.H. , koji je rodom iz Tuzle, a nastanjen je u Sanskom Mostu“, kazala je portparol MUP-a USK, Snježana Galić.

Tijelo utopljenika zaustavili su drveni stubovi koji se nalaze na tom mjestu, nosači nekadašnjeg drvenog mosta, a iz vode su ga izvukli ronioci Ronilačkog kluba „Vir“ iz Sanskog Mosta. Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskih istrazi, radi se o nesretnom slučaju, a očevici ovog događaja, dječak i djevojčica koji su se nalazili na suprotnoj obali, kažu kako je Hadžiavdić sjedio na klupi u neposrednoj blizini mosta.

Prema tim informacijama on je u jednom trenutku ustao i spoktaknuo se, izgubio ravnotežu i skotrljao se u rijeku, te se poslije kratkotrajne borbe s riječnom strujom utopio. Inače, kako saznajemo, radi se o bekućniku koji je u Sanskom Mostu živio poslednjih nekoliko godina i preživljavao od milostinje.

 

NESRETNIM SLUČAJEM UPAO U SANU I UTOPIO SE

Sanski Most |