NIKAD VIŠE SANJANA NA NOVOGODIŠNJEM SLAVLJU

Sanjani su proslavili najluđu noć. Ispratili su staru 2017. i dočekali Novu 2018. godinu za koju se nadamo da će nam biti bolja i uspješnija nego protekla koju smo ispratili.

Centralni događaj novogodišnjeg slavlja u „gradu na devet rijeka“, zbio se na Trgu oslobodilaca gdje je organiziran doček Nove godine na otvorenom, a prisustvovao mu je nikad veći broj građana. Građani Sanskog Mosta slavili su u ugostiteljskim objektima, u svojim toplim domovima, a mnogi su novogodišnju noć proslavili i na otvorenom. Najveći broj Sanjana je, u skladu sa svojim trenutnim ekonomskim mogućnostima novogodišnju noć proveo uz porodičnu trpezu u toplim domovima i u društvu najbližih članova obitelji ili prijatelja.

Posla su imali i brojni ugostiteljski  lokali koji su organizovali novogodišnja slavlja. Veliki broj stanovnika grada na Sani i gostiju, a prema slobodnim procjenama bilo je mnogo više građana nego proteklih godina, proslavio je novogodišnju noć na otvorenom, na Trgu oslobodilaca gdje je po dvanaesti put organizovan doček nove godine na  javnom mjestu. Program se oslonio na domaće snage, a prisutne su muzikom zabavili Božana, Keske i Goran, kao i bend „Fijasko“ iz Bihaća.

Prelaz iz stare u novu godinu obilježio je spektakularan vatromet, a prisutnima se obratio načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, koji je svim građanima zaželio puno sreće i uspjeha u ovoj kalendarskoj godini.

Ako je suditi po izvještajima dežurnih službi, novogodišnja noć u Sanskom Mostu protekla je prilično mirno. Na porodiljsko ginekološkom odjelu Opće bolnice rođena je jedan djevojčica, zabilježeno je tek jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna manja saobraćajna nesreća, na sreću, bez ozbiljnijih posljedica. I ovoga puta zabilježena je povećana upotreba pirotehničkih sredstava i pored upozorenja policije, ali i vatrenog oružja, čija se pucnjava sporadično mogla čuti. U službi hitne pomoći u Sanskom Mostu u toku novogodišnje noći nije evidentiran naročito veliki broj pacijenata. Snabdjevanje grada električnom energijom je bilo bez zastoja, a sanski vatrogasci nisu imali intervencija. Svima sretna i uspješna Nova 2018. godina.

NIKAD VIŠE SANJANA NA NOVOGODIŠNJEM SLAVLJU

| Vijesti |