NOĆ BOSANSKO-MAKEDONSKOG PRIJATELJSTVA

NOĆ BOSANSKO-MAKEDONSKOG PRIJATELJSTVA

Pred velikim brojem gledalaca, u Gradskoj sportskoj dvorani sinoć je održana kulturno-umjetnička manifestacija pod nazivom „Noć bosansko-makedonskog prijateljstva“ u organizaciji folklorne sekcije Osnovne škole „Mahala“.

Prisutni posjetioci  su imali priliku da uživaju u izvedbi bogatih koreografija nekolicine kulurno-umjetničkih društava. Programom manifestacije najprije je upriličen svečani defile Prijedorskom ulicom svih učesnika manifestacije, a kao posebni gosti večeri nastupili su članovi Kulturno-umjetničko društvo „Srma“ iz makedonskog grada Kumanova, koji su u proteklih nekolko dana boravili u gradu na devet rijeka.

Radi se o kulturno umjetničkom društvu osnovanom 1977. godine, koje trenutno broji oko 150 članova, i do sada su nastupili na velikom broju međunarodnih festivala u bližem okruženju, gdje su nagrađivani brojnim nagradama. Organizatori su uputili zahvalnost svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja te su istakli kako će učiniti sve da ova manifestacije ubuduće postane lijepa tradicija i održava se svake godine.

Prisutnima se u ime općine Sanski Most, koja je ove godine bila i generalni pokrovitelj, obratio i općinski načelnik Faris Hasanbegović.

Gosti iz Makedonije su istakli kako su se rado odazvali pozivu organizatora da nastupe u Sanskom Mostu, te da će potruditi da u skorije vrijeme na isti način dočekaju Sanjane u svom gradu. Na kraju večeri su gostujuća kulturno-umjetnička društva  uputili zahvalnost domaćinima za gostoprimstvo, a posjetioci su zadovoljno napustili gradsku dvoranu, što govori da je veče folklora ispunila sva očekivanja.

NOĆ BOSANSKO-MAKEDONSKOG PRIJATELJSTVA

| Sanski Most |