NOĆ FOLKLORA I SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

NOĆ FOLKLORA I SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

Sajam ženskog preduzetništva, u organizaciji sedam udruženja iz Sanskog Mosta, održan je jučer u malom gradskom parku pored rijeke Zdene. A u večernjim satimaposjetioci su imali priliku da uživaju i u noći folklora. Sajam je održan u sklopu manifestacije „Ljeto na Sani“ i poslužio je kao prilika da ženska udruženja predstave svoje proizvode i ono čime se bave.

Organizatori ovog događaja bila su udruženja: „Žene sa Sane“, „Žene sa devet rijeka“, „Pobriježje“, „Izvor“-Zdena, „Majdanke“, „Bliha“-Fajtovci, i „Polet“-Šehovci okupljena u koaliciju „Most ljubavi“ Sanski Most. Na štandovima u malom gradskom parku žene su izložile rukotvorine i proizvode koje vrijedno izrađuju i po kojima su u međuvremenu pojedina udruženja žena postala prepoznatljiva.

U sklopu ovog događaja održana je i noć folklora, a učešće su uzeli članovi KUD „Zdena“ i KUD „Sanski biseri“, kao i sami posjetioci događaja. Kulturna umjetnička društva su svojim koreografijama oduševili publiku u malom gradskom parku u sklopu 21 po redu manifestacije ljeto na Sani 2017, čiji je organizator RTV „Sana“ a generalni pokrovitelj općina Sanski Most.

NOĆ FOLKLORA I SAJAM ŽENSKOG PREDUZETNIŠTVA

| Sanski Most |