NOVA PRIZNANJA ZA ENESA BAHTIĆA

NOVA PRIZNANJA ZA ENESA BAHTIĆA


Četvrtak, 27 Septembra, 2018

Pčelar Enes Bahtić, iz sanskog sela Čaplje, nastavlja da niže uspjehe na svim takmičenjima u pčelarstvu na kojima sudjeluje. Poslednja priznanja osvojena su na međunarodnim takmičenjima pčelara u Tuzli i Cazinu.

Bahtić je jedan od najuspješnijih proizvođača meda i drugih pčelinjih proizvoda na području ove općine, pa i cijelog Unsko sanskog kantona.  Redovno sudjeluje na brojnim takmičenjima pčelara u zemlji i regionu, a za kvalitet svoga meda redovno osvaja najviše nagrade i priznanja. Na nedavno održanom 13. po redu internacionalnom takmičenju „Medena Tuzla“, Bahtić je poslao šest uzoraka svoga meda i svaki od njih je nagrađen prvom ili drugom nagradom. Također, nagrade su stigle i iz Cazina, gdje je prije nekoliko dana također organiziran značajano takmičenje za domaće i pčelare iz regiona.

Bahtića u njegovom rodnom kraju poznaju kao skromnog i vrijednog čovjeka koji je zaposlen kao kućni majstor u jednoj sanskoj osnovnoj školi. Pored porodice, pčelarstvo je njegova najveća ljubav i preokupacija kojoj posvećuje najviše ljubavi i slobodnog vremena. Proizvodi sve vrste meda koje su krakateristične za ovo područje: livadski, šumski, bagremov, lipov i kestenov i radi se o pčelarskim proizvodima najviše kvalitete, o čemu svjedoče već pomenute nagrade. Bahtić kaže kako za kvalitet meda treba zahvaliti čistoj i nezagađenoj prirodi na ovim prostorima te idealnim uslovima za bavljenje pčelarstvom.

Kaže kako redovno posjećuje stručna i edukativna predavanja, te da uvijek nauči nešto novo. Dodaje kako se bavi i ostalim vidovima pčelarske proizvodnje: proizvodnjom matica, voska, polena i matične mliječi. Bahtić sa smješkom kaže kako se radi o porodičnom biznisu te dodaje kako mu u svemu najveću podršku i pomoć pružaju sin i kćerka.

NOVA PRIZNANJA ZA ENESA BAHTIĆA

Sanski Most |