Trenutno se na području općine Sanski Most realizuje više značajnih projekata na rekonstrukiji i proširenju infrastrukturne mreže.

To se prvenstveno odnosi na asfaltiranje puteva u naselju Alagića polje, te uređenju sportskih terena Osnovne škole „Peti oktobar“.

Započeli su pripremni radovi na asfaltiranju ulice u naselju Alagića polje, gdje se trenutno vrše radovi na uređenju podloge za postavljanje asfalta, a asfaltiranje bi trebalo uslijediti u narednim danima. Radi se o projeku koji se nalazi u ovogodišnjem planu investicija Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a koji se realizuje zahvaljujući zajedničkoj saradnji i finansijskim sredstvima osiguranim od strane mještana ovog naselja te općine Sanski Most.

Kako je prilikom obilaska radova istakao općinski načelnik Faris Hasanbegović,  u ovoj kao i slijedećoj godini Sanski Most očekuje realizaciju nekoliko infrastrukturnih projekata, od kojih su neki u toku dok će drugi uskoro doći na red.

Sve aktivnosti imaju za cilj stvoriti što bolje uslove za život svih građana, bez obzira u kojem naselju ili mjesnoj zajednici živjeli. Vrijednost ugovorenih radova za asfaltiranje puta u naselju Alagića polje iznosi oko 37. 000 konvertibilnih maraka. Mještani cijeli projekat asfaltiranja finansiraju sa 20 000 KM, a općina je obezbijedila preostali dio. Izvođač radova je firma „Divel“ iz Sanskog Mosta, a predviđeno je postavljanje 300 metara novog asfalta. Istovremeno se izvode radovi na uređenju i rekonstrukciji igrališta Osnovne škole „Peti oktobar“.

Radovima je predviđeno presvlačenje sportskih terena, kao i zamjena dotrajale prateće infrastrukture, odnosno postavljanje novih golova i koševa, a sve aktivnosti sprovode se u sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija, a koji jednim dijelom finansira i općina Sanski Most.

 

NOVA ULAGANJA U INFRASTRUKTURU

| Vijesti |