NOVA VELIKA POBJEDA KENANA ĆATIĆA

NOVA VELIKA POBJEDA KENANA ĆATIĆA


Ponedjeljak, 1 Augusta, 2022

Sanjanin Kenan Ćatić ostvario je novu veliku pobjedu u svojoj već uspješnoj profesionalnoj karijeri. On je u borbi večeri u okviru revije boksa održane u Sanskom Mostu bio bolji od Steve Babića iz Banja Luke. Inače, ovaj sportski događaj je u potpunosti opravdao očekivanja, a mnogobrojna publika je uživala u 10 uzbudjivih mečeva u kojima se protivnici nisu štedjeli.

U Gradskoj dvorani u Sanskom Mostu u proteklu subotu je održana revija profesionalnog boksa pod nazivom ”Sana Fight Night 2” koja je u potpunosti opravdala očekivanja. Mnogobrojni gledaoci su uživali u kvalitetnim mečevima izvanrednih boksera i sa onim što su u ringu vidjeli i više su nego zadovoljni. Ovaj jedinstveni bokserski spektakl počeo je intoniranjem himne BiH i predstavljanjem 20 profesionalna boksera iz BiH  i Srbije . U borbi večeri kategorija do 76 kg Sanjanin Kenan Ćatić, koji nastupa za bokserski klub „Pobjednik“ iz Prijedora, je pobijedio Stevu Babića  21 godišnjeg  borca iz Banja Luke. Bio je to okršaj boksera približno istih kvaliteta i sa sličnim stilom boksa, tako da se vodila izjednačena borba. Ipak, slobodno možemo reći da je presudila bolja fizička pripremljenost Ćatića, koji je ima više snage i zadao je više udaraca izuzetno izdržljivom protivniku i svojim odličnim boksom je digao publiku na noge. Na kraju je zasluženo slavio odlukom sudija rezultatom 2:1 . Ćatić je u izjavi za RTV Sanu naglasio da su urodile plodom naporne fizičke i tehničke pripreme koje je odradio za ovaj veliki meč, a zahvalio se publici i svojim vjernim navijačima koji su mu dali vjetar u leđa da dođe do svog novog velikog trijumfa

Stevo babić je bio zadovoljan svojom borbom  i istakao da su on i Ćatić prijatelji i česstitao mu je na pobjedi. Ipak je naglasio  da je očekivao da se meč završi bez pobjednika. Noć boksa u Sanskom Mostu je održana uz podršku Saveza za profesionalni boks BiH. Prema riječima Zaima Numanovića,  predsjednika ovog Saveza,  u ringu su se našli nekadašnji amaterski bokseri koji su širom naše zemlje i regiona ostvarivali zapažene sportske rezultate. Sada su, isto tako dobri i u profesionalnom boksu. On se posebno zahvalio organizatorima jer se radilo o možada najvećoj reviji boksa organiziranoj u posljednje vrijeme u BiH.

Mnogobrojna publika je uživala  u 10 uzbudljivih i neizvjesnih mečeva sa kvalitetnim boksom . Viđeno je dosta dobrih udaraca, odbrojavanja, nokdauna, a na sreću, bez većih povreda. U revijalnom  dijelu programa gledaoci su mogli uživati u prezentaciji judo sporta kojeg su izveli mladi članovi Judo kluba „Sana“. Sanski judisti  su jedni od najboljih u BiH, a odlične rezultate ostvaruju i u zemljama regiona. Također, publici su se predstavili i mladi članovi Karate kluba „Hurije“, koji spadaju u sam vrh bh karatea. Poznato je da sanske hurije učestvuju na velikom broju takmičenja širom BiH i po običaju gjde se pojave obavezno se penju na pobjednbičko postolje. Održana je i kickboks borba u kojoj su snage odmjerili Muhamed Seferović, član kickboxing kluba „Galaja“ i Hamza Kanrić iz kluba „Pokoj“ iz Bihaća. Sudijskom odukom pobijedio je Seferović, a treba istaći da će on u septembru u dresu reprezentacije BiH nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Italiji.  Najveće zasluge za odličnu organizaciju revije boksa u Sanskom Mostu pripadaju dugogodišnjem sportskom radniku i ljubitelju plemenitih vještina Muhamedu Smajloviću  koji zaslužuje sve pohvale jer je u ovim teškim vremenima uspio organizirati sportku manifestaciju na visokom nivou i međunarodnoj razini.  Smajlović se zahvalio sponzorima koji su podržali ovaj sportski događaj, zatim mnogobrojnoj publici i svima onima koji su na bilo koji način podržali održavanje ovoj velikog sportskog događaja. Ipak, on ističe da je očekivao veći broj posjetioca.

Na kraju treba istaći da je za mladog Kenana Ćatića ovo ujedno bila deseta borba u profesionalnoj bokserskoj karijeri u kojoj je do sada zabilježio pet pobjeda, četiri poraza i jedna neriješena borba. On će nakon kraćeg odmora krenuti sa novim pripremama za nove okršaje, a mi mu samo možemo poželjeti sreću na putu do zvijezda, te da i u narednim mečevima obraduje svoje sugrađane i vjerne navijače.

NOVA VELIKA POBJEDA KENANA ĆATIĆA

Sanski Most |