NOVA VIZIJA U RAZVOJU RTV „SANA“

Nova direktorica Radio televizije „Sana“, Suada Jakupović, planira provesti ambiciozne planove kada je riječ o razvoju ove medijske kuće u budućnosti.

To se prije svega odnosi na poboljšanje kvaliteta televizijskog i radijskog programa, ali i ostalih djelatnosti kojima se bavi ovo javno preduzeće. Na rukovodeću poziciju RTV „Sana“ došla je ambiciozna i kreativna ličnost s višegodišnjim iskustvom u novinarstvu i marketingu.

Direktorica Jakupović kaže kako joj je cilj stvoriti kompaktan kolektiv koji će odgovorno ispunjavati svoju javnu funkciju te biti važan faktor u razvoju lokalne zajednice. Inače, radi se o diplomiranom žurnalisti s bogatim iskustvom rada na radiju i televiziji, te marketinškoj djelatnosti, obzirom da je dvije godine radila kao marketing menadžer u Istanbulu. Aktivno govori turski i engleski jezik.

Direktorica Jakupović kaže kako će nastojati iskoristiti sve potencijale ovog javnog preduzeća u svim segmetnima kojima se ono bavi. To se prije svega odnosi na radijski i tv program , ali i promociju kulturnih sadržaja, izdavanje časopisa,  knjiga i publikacija te organiziranje brojnih drugih aktivnosti.

Ističe kako je medijska aktivnost izuzetno važan segment u razvoju i promociji resursa jedne općine i dodaje kako želi RTV „Sanu“ pretvoriti u moderan i zanimljiv medij koji će njegovati pravovremeno, istinito i objektivno informisanje u službi javnog mnijenja Općine Sanski Most.

Istovremeno, akcenat u radu preduzeća biće na obogaćivanju svih segmenata kulturnog i društvenog života „grada na devet rijeka“.

NOVA VIZIJA U RAZVOJU RTV „SANA“

| Vijesti |