NOVČANA POMOĆ ZA PORODICU SADIĆ

NOVČANA POMOĆ ZA PORODICU SADIĆ


Utorak, 2 Oktobra, 2018

Predstavnici Općine Sanski Most i Medžlisa Islamske zajednice uručili su danas Zećiru Sadiću, čija je kuća izgorjela prije mjesec dana, donaciju u novčanoj pomoći.

U ime općinske vlasti, savjetnik načelnika, Ernad Seferović, istakao je kako će Sadiću, u cilju saniranja nastale štete, iz budžetske rezerve biti uplaćeno 4000 maraka. Medžlis Islamske zajednice Sanski Most se također uključio u pomoć porodici Sadić te su u proteklom periodu prikupljani dobrovoljni prilozi i na taj način osigurano 5 hiljada maraka. Neposredno nakon što mu je izgorjela kuća, Sadiće su posjetili i predstavnici SDA te mu također uručili novčanu pomoć, a u humanitarnu akciju uključili su se i brojni drugi humanisti. Zahvaljujući pomoći, Sadić se nada kako će do zime uspjeti dovesti objekat pod krov.

Podsjetimo, u požaru koji je prije mjesec dana izbio u Željezničkoj ulici, izgorjele su dvije kuće i pomoćni objekat u vlasništvu poljoprivrednog proizvođača, Zećira Sadića.Vlasnik kaže kako je šteta izuzetno velika te da je vatra u samo nekoliko sati uništila mnogo toga što je sticao i gradio tokom cijelog života. Štetu procjenjuje na preko 50 hiljada maraka i kaže kako bez pomoći sa strane neće biti u stanju da sanira sve što je uništeno.

Zećira Sadića Sanjani poznaju kao vrijednog čovjeka i uzornog poljoprivrednog proizvođača.

NOVČANA POMOĆ ZA PORODICU SADIĆ

Sanski Most |