NOVE NAGRADE I PRIZNANJA ZA SANSKE PČELARE

NOVE NAGRADE I PRIZNANJA ZA SANSKE PČELARE


Četvrtak, 13 Septembra, 2018

Pčelari iz Sanskog Mosta su na međunarodnom sajmu meda u Tuzli osvojili 15 medalja, od toga čak šest zlatnih, sedam srebrnih i dvije bronzane.

Ovo je još jedna potvrda kvaliteta sanskog meda, koji na različitim sajmovima u zemlji i inostranstvu redovno osvaja nagrade i priznanja. Na 13. Međunarodnom sajmu pčelarstva i pčelinjih proizvoda “Medena Tuzla 2018”, ušećej je uzelo i osam pčalera iz Sanskog Mosta, koji su inače članovi ovdašnjeg udruženja pčelara „Sana med“ koje trenutno broji preko stotinu članova. Ovogodišnji sajam je okupio više od 50 učesnika iz BiH i regiona, dok je na analizu meda pristiglo oko 300 uzoraka, iz 18 država svijeta i tri kontinenta, koji su učestvovali u ocjenjivanju.

U takvoj konkurenciji sanski pčelari su ostvarili odličan rezultat, a svi poslati uzorci meda od strane ocjenjivačkog žirija nagrađeni su određenim priznanjem. Enes Bahtić osvojio je dvije zlatne, tri srebrne i jednu bronzanu medlju, Sehid Jusić dobio je zlatnu medalju, Latif Džananović bronzanu, Idriz Aganbegović srebrnu medalju, Asmir Lišančić po jednu zlatnu i srebrnu medalju, Sedin Mujić dvije srebrne, Elvira Cerić osvojila je jednu zlatnu medalju kao i dvije zahvalnice, a Ilijaz Ramić osvojio je jednu zlatnu medalju uključujući i dvije zahvalnice.

I u prošloj godini sanski pčelari okitili su se nizom medalja za kvalitet meda, i ne sumnjamo da će se trend dobrih rezultata pčelara sa područja sanske općine nastaviti i u ovoj godini, a već u narednom periodu očekuje ih učešće na sajmu meda u slovenskom gradu Semiču.

NOVE NAGRADE I PRIZNANJA ZA SANSKE PČELARE

Sanski Most |