NOVE NAGRADE ZA MLADE MUZIČARE

Učenici niže muzičke škole iz Sanskog Mosta nastupili su proteklog vikenda na  takmičenju muzičkih škola koje je održano u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci. Ovo je druga godina zaredom kako mladi sanski muzičari učestvuju na ovom takmičenju, gdje su kao i prethodne godine imali zapažen nastup, osvojivši ovaj put tri nagrade.

Sanski Most oduvijek je bio prepoznatljiv po muzičkim talentima, a dokaz tome je i posljednji uspjeh učenika niže muzičke škole iz našeg grada, koji su na nedavno održanom takmičenju muzičkih škola, u disciplini kamerni duo, osvojili dvije prve i jednu treću nagradu. Talentovani mladi učenici Benjamin Zukić i Adela Kaltak, te Adna Bajraktarević i Nadina Kadirić, u odvojenim nastupima kao duo uz klavir i flautu, osvojili su dvije prve nagrade.

Također, treću nagradu osvojili su Amina Omanović i Benjamin Zukić nastupom kao klavirski duo. Inače, nagrađeni učenici polaznici su niže muzičke škole Sanski Most u klasi profesorica Azemire Rajić i Alme Karabeg, kojima svakako pripadaju velike zasluge za posljednji uspjeh. Niža muzička škola u Sanskom Mostu djeluje već dugi niz godina kao područno odjeljenje Umjetničke škole Bihać, i smještena je u prostorijama Prve sanske škole. Ova obrazovna ustanova do sada je odškolovala nekoliko generacija, i mnogim učenicima poslužila je kao dobra polazna osnova u sticanju znanja iz muzičke naobrazbe. Redovno organizuju muzičke koncerte koji se održavaja dva puta godišnje, a pored toga bilježe i zapažene nastupe na velikom broju kulturnih događaja i manifestacija, kao i na različitim muzičkim takmičenjima.

U narednom periodu očekuje ih nastup na federalnom takmičenju muzičkih škola, koje će se od 16. do 20. aprila održati u Travniku.

NOVE NAGRADE ZA MLADE MUZIČARE

| Vijesti |