NOVI ASFALT PROŠAO DEMIŠEVCIMA


Srijeda, 6 Juna, 2018

U selu Demiševci asvaltiran je lokalni put u dužini od 400 metara i radi se o projektu koji se finansira zajedničkim sredstvima mještana i Općine Sanski Most.

Gradilište su obišli predstavnici lokalnih vlasti te se upoznali sa svim detaljima izgradnje ovog putnog pravca. Ukupna vrijednost radova iznosila je 39 hiljada maraka, od čega su mještani sopstvenim donacijama obezbjedili 17 hiljada maraka, dok su ostatak osigurale općinske vlasti. Zbog konfiguracije zemljišta i oborina, raniji makadamski put je mještanima ovog dijela Demiševaca pričinjavao velike probleme te često bio u neuslovnom stanju. Izgradnjom ivičnjaka i slivnih rešetki problem s oborinskim vodama je riješen, a putni pravac presvučen asfaltnim zastorom.

Načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović, istakao je kako je za mještane ovog dijela Demiševaca ovo najljepši poklon za predstojeće bajramske praznike te istakao kako će se u ovom selu do kraja godine realizirati još dva značajna projekta. Saniraće se kompletna cestovna infrastruktura na području Demiševaca i treći projekat biće spoj ovog sela sa Husimovcima. Vrijednost svih ovih radova nije manja od 300 hiljada maraka što govori o tome da će i ova godina po pitanju infrastrukturnih ulaganja biti rekordna na području sanske općine.

Mještani Demiševaca kažu kako će realizacija ovog projekta za njih imati velik važnost jer su svi njihovi raniji pokušaji da saniraju put ostajali bez rezultata jer bi voda uvijek načinila štetu.

 

NOVI ASFALT PROŠAO DEMIŠEVCIMA

Sanski Most |