NOVI ASFALT U VAHIDBEGOVOJ ULICI

Danas je završeno asfaltiranje Vahidbegove ulice u ukupnoj dužini od oko 400 metara. Radi se o saobraćajnici koja se nalazi uz rijeku Sanu u neposrednoj blizini Karića mosta, a koja će od sada mještanima ove ulice omogućiti lakši pristup Bulevaru 7. korpusa.

Radi se o infrastrukturnom projekta koji se realizuju u sklopu ovogodišnjeg plana rada Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, koji je i implementator projekta. Ukupna vrijednost investicije iznosi 54. 907 konvertibilnih maraka.

Mještani su vlastitim donacijama osigurali oko 35. 000 KM, dok je ostatak sredstava obezbijedila općina Sanski Most. Pored postavljanja novog asfaltnog sloja, radovima je obuhvaćena i izgradnja sistema za odvodnju oborinskih voda, koje su godinama predstavljale problem.

Za asfaltiranje saobraćajnice bila je zadužena firma Divel doo, a na ovaj način saradnjom lokalne vlasti i mještana, uspješno je okončan još jedan infrastrukturni projekat, čija realizacija će u svakom slučaju poboljšati uslove i unaprijediti kvalitet života samih mještana.

NOVI ASFALT U VAHIDBEGOVOJ ULICI

| Vijesti |