NOVI ASFALT U VRHPOLJU

Povodom završetka radova na asfaltiranju lokalnog puta koji prolazi kroz Mjesnu zajednicu Vrhpolje, mještani su organizovali skromnu svečanost na kojoj je pomenuti put pušten u upotrebu.

Asfaltiranje puta finansirali su mještani Vrhpolja, ukupna vrijednost investicije iznosila je 15 000 maraka, a radovi su podrazumijevali postavljanje asfaltnog sloja u dužini od 200 metara. Na ovom događaju pored prisustva mještana i ostalih gostiju, prisutni su bili i predstavnici općine Sanski Most kao i drugi zvaničnici sa kantonalnog i federalnog nivoa, među kojima federalni poslanik Asim Kamber, te ministar za boračka pitanja u Vladi USK Dževad Malkoč.

Svečanim presjecanjem vrpce novoasfaltiranu dionicu u saobraćaj su pustili općinski načelnik Faris Hasanbegović, i mještanin Muharem Hasanić. Načelnik Hasanbegović iskoristio je priliku za razgovor sa predstavnicima mjesne zajednice o realizaciji narednih infrastrukturnih projekata. Nakon završenih radova, u ovom naselju riješen je dugogodišnji infrastrukturni problem, a mještani su dobili na korištenje novu i uređenu saobraćajnicu, koja će kvalitet života podignuti na viši nivo.

Na kraju je upriličena i posjeta lokalnom mezarju, gdje je proučena fatiha.

NOVI ASFALT U VRHPOLJU

| Vijesti |