NOVI ASFALT ZA MJEŠTANE PODLUGA

NOVI ASFALT ZA MJEŠTANE PODLUGA


Petak, 15 Februara, 2019

U naselju Podlug završeni su radovi na asfaltiranju lokalnog puta koji prolazi kroz ovo mjesto, koji je poznat pod nazivom Veselinovića put.

Veoma povoljni vremenski uslovi koji su vladali posljednjih dana omogućili su izvođačima radova da na vrijeme započnu sa aktivnostima na postavljanju asfalta na lokalnom putu, koji će u budućnosti imati veliki značaj za mještane ovog naselja. Ovaj projekat su sufinansirali općina Sanski Most i mještani ovog naselja, a implementator projekta je Općinski fond za komunalne djelatnosti i infrastrukturu. Inače, radi se o prigradskom naselju čiji mještani su od ranije, zbog nepostojanja adekvatnog asfaltnog zastora, ali i dotrajalosti postojeće putne infrastrukture, imali problema usljed jačih kiša i ostalih vremenskih nepogoda, jer je kretanje vozila i pješaka bilo veoma otežano. Mještani Muhamed Behlić i Gojko Blagojević, istakli zadovoljstvo pomenutim radovima, koji će svakako olakšati svakodnevni život, te dati ljepši izgled cijelom naselju.

Ujedno su uputili zahvalnost svojim komšijama koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta, kao i općini i općinskom načelniku, koji su osigurali dio finansijskih sredstava. Kako je prilikom obilaska radova istakao općinski načelnik Faris Hasanbegović, ovih dana se očekuje nastavak započetih radova na realizaciji i preostalih infrastrukturnih projekata, koji su započeli prošle godine, i bili su privremeno obustavljeni zbog zimskog perioda. Općina Sanski Most je na ovaj način u saradnji sa mještanima ovog naselja uspješno realizirala još jedan infrastrukturni projekat.

Radovi su podrazumijevali kompletno presvalačenje lokalnog puta novim slojem asfalata u dužini od 400 metara, a neophodna sredstva u iznosu od 30 000 maraka zajedničkim ulaganjem obezbijedili su mještani i općinske vlasti.

NOVI ASFALT ZA MJEŠTANE PODLUGA

Sanski Most |