NOVI ASVALT U SKUCANOM VAKUFU

NOVI ASVALT U SKUCANOM VAKUFU


Utorak, 29 Maja, 2018

Na području Skucanog Vakufa, u zaseoku Zahirovići, okončani su radovi na izgradnji lokalnog puta koji će imati ograman značaj za život mještana u tom kraju.

Gradilište su obišli predstavnici lokalnih vlasti te izrazili zadovoljstvo kvalitetom urađenog posla. Radi se o projektu čija ukupna vrijednost iznosi 74 hiljade maraka, a finansira se u omjeru pola-pola, što znači da je polovinu sredstava obezbjedila općinska vlast, a drugu mještani sopstvenim izdvajanjima. Za stanovnike zaseoka Zahirovići radi se o veoma značajnom putu u dužini od oko 700 metara jer ih on spaja s asvaltnim prstenom oko Skucanog Vakufa. Stanovnici u Zahirovićima se isključivo bave poljoprivrednom proizvodnjom, pa im je raniji loši makadamski put stvarao velike probleme.

„Zasigurno je da je 2017. godina bila jedna od rekordnih po pitanju investicija i ulaganja u naše mjesne zajednice, a u takvom ritmu nastavljamo i u ovoj godini. Završavamo put u zaseoku Zahiragići, u Skucanom Vakufu i moram pohvaliti mještane koji su skupa s nama obezbjedili neophodna sredstva, što znači da su naši građani uvijek spremni s nama iznijeti ovakve projekte.“, kazao je načelnik Općine Sanski Most, Faris Hasanbegović. Mještanin, Nijaz Zahirović, zahvalio je lokalnim vlastima na realizaciji ovog projekta istakavši kako posebna zahvalnost pripada općinskom načelniku, Farisu Hasanbegoviću i federalnom poslaniku, Asimu Kamberu, koji su imali razumjevanja za njihove potrebe.

Inače, u poslijeratnom periodu na području Skucanog Vakufa izgrađeno je i asvaltirano oko 13 kilometara lokalnih puteva, te u značajnoj mjeri poboljšan kvalitet života mještana u ovom dijelu sanske općine. Naredni projekti koje mještani namjeravaju realizirati u saradnji s lokalnim vlastima su izgradnja mosta i šehidskog turbeta.

NOVI ASVALT U SKUCANOM VAKUFU

Sanski Most |