NOVI IZAZOVI ZA KADETKINJE ŽKK „SANA“

NOVI IZAZOVI ZA KADETKINJE ŽKK „SANA“


Srijeda, 22 Februara, 2023

Pred mladim sanskim košarkašicama su novi takmičarski izazovi. One ovih dana vrijedno treniraju kako bi što bolje predstavile klub i svoj Sanski Most na turnirima u Tešnju i Sarajevu. Kadetkinje ŽNK „Sana“  ovih dana provode naporne kondicione i tehničke pripreme kako bi što spremnije dočekale nastupe na predstojeća dva razvojna turnira u okviru prvenstva Omladinske lige BiH. Prvi turnir će se odigrati 18. marta u Tešnju, a drugi je planiran 15. aprila u Sarajevu, a pored mladih sanskih košarkašica još će učestvovati njihove vršnjakinje iz klubova  „Basket plus “ Tešanj, „Jedinstvo“ Tuzla i „Play off“ Sarajevo.

Trener Emir Lasić ističe da su turniri izuzetno jaki jer protivničke ekipe su iz većih sredina, a pojedini  klubovi su članovi Premier lige. On kaže da su njegove pulenke svjesne da nemaju šta izgubiti, te idu da se nadigravaju i ostave dobar utisak. Kako ističe, bit će teško, ali vrijedi pokušati iznenaditi jačeg protivnika.  Treba istaći da je kadetska selakcija ŽKK „Sana“ na svečaniosti Izbora naj sportiste Sanskog Mosta za 2022. godinu izabrana za najuspješniju ekipu u ženskoj konkurenciji. Do ovog uspjeha su mlade košarkašice došle osvajanjem šamionske titule u Omladinskoj ligi USK. Njihov potencijal je prepoznao i Velid Kuželj, predsjednik Općinskog sportkog saveza, koji se priključio pripremama i nesebično dao svoju stručnu pomoć. On naglašava da trenutno rezultati nisu u prvom planu, a cilj je da se mlade igračice redovno treniraju, da se što više takmiče i stiču nova iskustva kako bi se dobila jedna kvalitetna generacija koja će u narednim godinama dostojanstveno predstavljati svoj grad. Na treningu su bili prisutni  i roditelji košarkašica koje je pozvao Sanel Maunuć, kandidat za predsjednika kluba, a kako bi ih upoznao šta sve ima u planu za buduće djelovanje ovog sportskog kolektiva.

On je naglasio da ne želi biti predsjednik samo na papiru i bez podrške roditelja. Kako je istakao, on želi transparentan rad kako bi roditelji znali gdje završava svaka marka od članarina, Saveza i donacija. Maunić naglašava da je posljednjih godinu dana vezan za klub i uspio je uz pomoć porodice i prijatelja obezbjediti veliki broj donacija i opreme za košarkašice. Maunić dodaje da mu je cilj da se poveća broj djevojčica u klubu, zatim da se dovede još jedan trener, te nabave potrebni rekviziti za treninge  i dodatna opremu za mlade košarkašice. On je pozvao mlade Sanjanke da se uključe u sportski život našeg grada i, kako ističe,  sve su dobro došle bez obzira na starosnu dob. Cilj je da se u Sanskom Mostu omasovi bavljenje ovim popularnim sportom.

NOVI IZAZOVI ZA KADETKINJE ŽKK „SANA“

Sanski Most |