NOVI METRI ASFALTA U NASELJU ALAGIĆA POLJE


Petak, 8 Juna, 2018

Ovih dana aktuelni su radovi na izgradnji i rekonstrukciju nekoliko lokalnih puteva na širem području općine Sanski Most. U pitanju su infrastrukturni projekti koji se realizuju u skladu s planom rada Općinskog fonda za komunalne djelatnosti i infrastrukturu, a njihovu realizaciju zajedno finansiraju općina i mještani pomenutih naselja.

S tim u vezi, novi metri asfalta juče su položeni u naselju Alagića polje, a radi se o dionici puta koja će mještanima ovog naselja omogućiti lakši pristup saobraćajnici koji prolazi Bulevarom 7. korpusa. Inače, radi se o prigradskom naselju čiji mještani su od ranije, zbog nepostojanja adekvatnog asfaltnog zastora, ali i dotrajalosti postojeće putne infrastrukture, imali problema usljed jačih kiša i ostalih vremenskih nepogoda, jer je kretanje vozila i pješaka bilo veoma otežano.

Zbog toga su istakli zadovoljstvo pomenutim radovima, koji će svakako olakšati svakodnevni život, te dati ljepši izgled cijelom naselju, a Emir Nadarević, ugledni sportista koji je nastanjen u ovom naselju, u ime mještana je uputio zahvalnost svima koji su dali doprinos u realizaciji ovog projekta. Ukupna vrijednost investicije iznosila je 25 000 maraka, a radovi su podrazumijevali postavljanje novog sloja asfalta ukupne dužine 250 metara.

Na ovaj način općina Sanski Most je skupa sa mještanima uspješno sprovela u djelo još jedan infrastrukturni projekat, čija realizacija će u svakom slučaju poboljšati uslove i unaprijediti kvalitet života samih mještana.

NOVI METRI ASFALTA U NASELJU ALAGIĆA POLJE

Sanski Most |