NOVI USPJEH KENANA ĆATIĆA

Kenan Ćatić ostvario je još jedan veliki uspjeh. Nakon što je postao državni prvak u  K-1 stylu u kategoriji -71 kg, on je potvrdio da je najbolji i u disciplini full contact do 70kg.  Mladi takmičar Kick box kluba „Knock Down“ iz Sanskog Mosta, osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju na prvenstvu BiH koje je protekle subote održano u Foči.

Na ovom velikom sportskom događaju mladom Ćatiću u finalnoj borbi protivnik je bio Admir Gadžo iz Hadžića.  Prvu rundu je Kenan izgubio,  ali je drugu i treću uspješno riješio u svoju kosirt i sasvim zasluženo se popeo na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.  Ovim uspjehom mladi Čatić je izborio mjestio u reprezenztaciji BiH koja će u oktobru ove godije nastupiti na svjetskom prvenstvu u Makedoniji.

Recimo, da je Ćatić u Foči nastupio u timu Taekwondo kluba „Galaja“ iz Sanskog Mosta, jer njegov matični klub nije uplatiio 250 maraka za registraciju. Svakako, treba čestitati i treneru Senadu Ikanoviću, koji je sa Kenanom odradio naporne fizičke i tehničke pripreme, što je svakako doprinjelo ovom velikom rezultatu.

NOVI USPJEH KENANA ĆATIĆA

| Vijesti |