NOVIH 350 METARA ASFALTA U NASELJU ZDENA

NOVIH 350 METARA ASFALTA U NASELJU ZDENA


Petak, 17 Augusta, 2018

U sanskom prigradskom naselju Zdena završeno je asfaltiranje lokalnog puta u dužini od 350 metara. Ova aktivnost realizovana je zahvaljujući učešću Mjesne zajednice Zdena u Projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji je zajednička inicijativa Vlade Švicarske i Vlade Švedske, a kojeg sprovodi UNDP.

Radi se o putu koji vodi prema naseljenom mjestu Hrast, odnosno o dionici koja ide o raskrsnice s Prvomajskom ulicom, tzv. „nule“, pa sve do obližnjeg mosta na rijeci Zdeni. Radove na asfaltiranju su posjetili načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović, i zastupnik u Federalnom parlamentu Asim Kamber, koji su istakli zadovoljstvo implementacijom još jednog infrastrukturnog projekta koji je od velikog značaja za građane koji žive u ovom dijelu grada.

Bitno je napomenuti da je ovaj projekat kandidiran od strane organa mjesne zajednice, te da je podržan od općine Sanski Most koja je obezbijedila dodatna finansijska sredstva, a ukupna vrijednost projekta iznosila je 32. 000 konvertibilnih maraka. Ovo je samo jedan u nizu projekata koji se u posljednje vrijeme implementira na području Mjesne zajednice Zdena, u kojoj će uskoro započeti aktivnosti na izgradnji kanalizacionog sistema u Prvomajskoj ulici.

NOVIH 350 METARA ASFALTA U NASELJU ZDENA

Sanski Most |