NOVO VOZILO ZA JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA“

NOVO VOZILO ZA JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA“


Četvrtak, 10 Maja, 2018

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Sanski Most bogatije je za novo radno multifunkcionalno vozilo, koje će u narednom periodu biti od velike koristi ovom preduzeću, a radnicima olakšati poslove koje svakodnevno obavljaju.

Nabavku novog mini- bagera, tzv „skip-a“, čija vrijednost iznosi oko 60 hiljada maraka, preduzeće je finansiralo vlastitim sredstvima, a već je izvršena njegova isporuka i vozilo je stavljeno u funkciju. Kako su istakli u ovom preduzeću, prednosti ove mašine oslikavaju se u mnogim operacijama koje se mogu izvoditi na brži i efikasniji način. To se prije svega odnosi na otklanjanje kvarova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, ali i na svim ostalim zemljanim radovima koji se u buduće budu izvodili. Kako ističe direktorica „ViK-a“ Merima Gradinčić, ovo komunalno preduzeće u kontinuitetu ulaže napore kako bi se obnovio dotrajali vozni park novim mašinama, a za naredni period u planu je nabavka novog kamiona.

Inače, pomenuto preduzeće trenutno zajedno sa općinom Sanski Most učestvuje u MEG Projektu općinskog ekološkog i ekonomskog upravljanja, u sklopu kojeg se realizuje nekoliko značajnih aktivnosti, od kojih se posebno izdvaja izgradnja vodovoda Zdena- Kamengrad, te izgradnja kanalizacione mreže u Prvomajskoj ulici.

NOVO VOZILO ZA JKP „VODOVOD I KANALIZACIJA“

Sanski Most |