OBILJEŽAVANJE 27. GODIŠNJICE ARMIJE RBiH

OBILJEŽAVANJE 27. GODIŠNJICE ARMIJE RBiH


Petak, 12 Aprila, 2019

Polaganjem cvijeća na Spomenik oslobodiocima Sanskog Mosta, danas je u našem gradu na prigodan način obilježen Dan Armije Republike BiH.

Ovom činu su prisustvovale delegacije boračkih organizacija iz Unsko-sanskog kantona i Općine Sanski Most, predstavnici lokalnih vlasti na čelu s načelnikom Farisom Hasanbegovićem, te drugi građani.  Nizom prigodnih sadržaja ovih dana se na prostoru Unsko – sanskog kantona obilježava 27. godišnjica Armije Republike BiH.

Prema programu obilježavanja, danas je u Sanskom Mostu, ali i ostalim općinama na području kantona upriličen obilazak spomen obilježja, gdje je polaganjem cvijeća, te učenjem fatihe i minutom ćutnje, odata počast svima onima koji su svoje živote ugradili u temelje Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom je istaknuto kako je cilj sačuvati i prenijeti istinu o značaju i ulozi Armije RBiH u odbrani suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, na šta je podsjetio ratni komandant u Armiji RBiH, i nosilac „Zlatnog liljana“, Senad Kljajić.

Armija Republike Bosne i Hercegovine  je bila zvanična oružana snaga Republike Bosne i Hercegovine za vrijeme agresije na našu zemlju. Osnovana je u cilju očuvanja i zaštite države i njene teritorije kao suverene, nezavisne i slobodne države svih njenih građana, a datum osnivanja 15. april 1992. godine slavi se kao Dan armije.

OBILJEŽAVANJE 27. GODIŠNJICE ARMIJE RBiH

Sanski Most |